Vandaag is zaterdag 4 mei
Nationale dodenherdenking
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerdinsdag 1 november 2022    Evangelie van 2022-11-01
(Allerheiligen)
begintijd20:00 uur
 titelDe Metten van Allerzielen
beschrijving

De Schola Cantorum Amsterdam o.l.v. Rens Tienstra zingt op dinsdag 1 november 2022 om 20.00 uur de Metten van Allerzielen in de Basiliek van de Heilige Nicolaas te Amsterdam.

De Metten van Allerzielen (de “Dodenmetten”) zijn de nachtelijke getijden die onderdeel uitmaken van het gebed voor de overledenen. Het getijdegebed en de mis voor de overledenen werden vanaf de negende eeuw reeds dagelijks voor de zielenrust van de overledenen gebeden. Deze getijden van vóór het Tweede Vaticaanse Concilie hebben traditionele kenmerken. Net als in de Donkere Metten van de Goede Week ontbreken het openingsvers, de hymne en de slotformules. De nadruk op het paasmysterie, die sinds Vaticanum II de uitvaartliturgie wederom beheerst, is hier niet aanwezig. Wel aanwezig zijn gedachten over het oordeel en vergiffenis van zonden, zoals we dat ook uit het Dies iræ kennen.

Dinsdag 1 november, 20.00 - 21.45 uur

Nicolaasbasiliek, Prins Hendrikkade 73, Amsterdam (t.o. Amsterdam CS)

info

www.nicolaas-parochie.nl/nicolaas

locatieBasiliek van de Heilige Nicolaas, Prins Hendrikkade 73
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl