Vandaag is vrijdag 10 mei  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzondag 30 oktober 2022    Evangelie van 2022-10-30
begintijd10:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelProcessiepark Ommel houdt Open Huis
beschrijving

Al zeven jaar ijvert een groep van 25 vrij­wil­li­gers voor de res­tau­ra­tie van het Pro­ces­sie­park Mariaoord in Ommel. Zondag 30 ok­to­ber kan ie­der­een komen kijken hoe ver ze inmiddels zijn. En dat is een heel eind. Al moeten er best nog wat puntjes op de i wor­den gezet, er is al veel klaar en dat mag ook wel want een en ander heeft een in­ves­te­ring van rich­ting de half miljoen euro gevergd.

Het Pro­ces­sie­park in het hart van Ommel transformeert naar een ook voor de toe­komst besten­dig bede­vaarts­oord, dat weer fris en vitaal oogt. De beel­den, de staties, kapellen, Mariagrot en Calvarie­berg in het Rijks­mo­nu­mentale park zijn volle­dig gerestaureerd.

Het groen, dat ook een apart Rijks­mo­nu­ment is, zal er in het voor­jaar weer sprankelend bijliggen en de paden, de toegangen en de buiten­kerk/openluchtpodium zijn geheel vernieuwd. Hier moet straks ook per­ma­nent plaats gebo­den wor­den aan mensen die vrede en vrij­heid met elkaar willen vieren op allerlei manieren.

In de Meimaand van 2023 zal Mgr. Gerard de Korte per­soon­lijk het gerestaureerde Mariaoord komen heropenen.

Open dag
Zondag 30 ok­to­ber zijn de vrij­wil­li­gers in het park aanwe­zig om belang­stel­len­den te laten zien wat er in het hart van Ommel gaande en aan het ontstaan is. Er zijn rond­lei­dingen en er wordt op ver­schil­lende momenten een film gedraaid van de werk­zaam­he­den tot dusver. Ie­der­een is welkom tussen 10.00 en 16.00 uur.

En de koffie staat na­tuur­lijk klaar!

info

www.mariavanommel.nl
www.mariaoordommel.nl

locatieOnze Lieve Vrouw Presentatiekerk, Marialaan 16
plaatsOmmel (Noord-Brabant)
postcode57
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl