Vandaag is zondag 19 mei
1e Pinksterdag
 

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzaterdag 24 december 2022    Evangelie van 2022-12-24
begintijd17:00 uur
 titelLevende kerststal in Renkum
beschrijving

Op kerstavond 24 december 2022 wordt op het plein voor de Mariabedevaartskerk in Renkum (Dorpsstraat 1) het verhaal verteld van de geboorte van Jezus. Kinderen en volwassen spelen het verhaal na, en er is een stal met schapen, een ezel, een kameel en nog meer dieren. Vanaf ongeveer 16.30 uur mag je de dieren komen aaien.

Na afloop van het verhaal, dat 20-25 minuten duurt, is iedereen uitgenodigd voor een korte bijeenkomst in de kerk, waar we samen met het kinderkoor bekende kerstliedjes zingen, afgewisseld door het uitspreken van een voorbede of kerstgedachte door kinderen.

Tenslotte sluiten we af met een gezellig samenzijn met warme chocolademelk, limonade, Glühwein en iets lekkers. Ondertussen kun je een kaarsje opsteken en een kerstwens opschrijven en ophangen in de kerk. Ook heel leuk om te bekijken is het stadje Bethlehem, dat in de kerk is nagebouwd, en daarnaast kerststalletjes in allerlei soorten en maten, die ooit zijn verzameld en in deze kerstperiode zijn opgesteld.

Van harte welkom iedereen!

info

mariavanrenkum.nl

locatieBedevaartkerk OLV Tenhemelopneming, Dorpsstraat 1
plaatsRenkum (Gelderland)
postcode68
bisdomUtrecht
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl