Vandaag is maandag 29 april  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerwoensdag 28 december 2022 t/m zondag 1 januari 2023    Evangelie van 2022-12-28
(Onnozele kinderen)
 titelTaizĂ© - Europese bijeenkomst in Rostock
beschrijving

Eind dit jaar vindt de 45e Europese jongerenbijeenkomst plaats in Duitsland, in de stad Rostock, van 28 december tot en met 1 januari 2023, voorbereid door de gemeenschap van Taizé in samenwerking met de plaatselijke kerken. Verwelkomd door de kerken en de bevolking van Rostock en omgeving, zullen 5000 jongeren uit heel Europa en daarbuiten samen een impuls van hoop zoeken. Gemeenschappelijke gebeden in de HanseMesse en workshops over verschillende spirituele, sociale, artistieke, politieke en economische thema’s zullen de bijeenkomst markeren, die voor het eerst in deze Duitse regio - een van de meest geseculariseerde van Europa - zal plaatsvinden.

 De civiele autoriteiten steunen de bijeenkomst actief. De voormalige president van de Bondsrepubliek Duitsland, Joachim Gauck, zal spreken tijdens het gebed van 13.00 uur op 30 december.

Bij aankomst ontvangen de jongeren een boodschap van broeder Alois, getiteld “Innerlijk leven en solidariteit”, die als rode draad zal dienen voor de ontmoetingen in kleine groepen ’s ochtends en voor de bijeenkomsten in Taizé gedurende het hele jaar 2023.

Voor Rostock kwam broeder Alois deze woensdagmorgen aan in Oekraïne. Gedurende vijf dagen zal hij kerkleiders bezoeken en jongeren ontmoeten in de steden Kiev en Lviv, waar hij zal blijven tot het feest van Kerstmis. Hij legt uit: “Er zijn de laatste jaren zoveel jonge mensen uit Oekraïne naar Taizé en de Europese ontmoetingen gekomen. Er zullen bijna 300 van hen aanwezig zijn tijdens de bijeenkomst in Rostock, maar velen zullen niet kunnen komen vanwege de oorlog. Ik wilde hen komen ontmoeten om hen te vertellen van onze solidariteit in deze vreselijke beproeving.”

Het gedetailleerde programma van de bijeenkomst in Rostock is te vinden op de website.

info

taizerostock.de/programm

locatie
plaatsRostock (Duitsland)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl