Vandaag is zondag 19 mei
1e Pinksterdag
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 14 mei 2023    Evangelie van 2023-05-14
(Moederdag / Sint Bonifatius / H. Matthias)
begintijd14:00 uur
 titelSteunconcert Abdijkerk Trappistinnen Brecht
beschrijving

Op zondag 14 mei 2023 vanaf 14.00 uur organiseert het parochiaal zangkoor van Loenhout t.g.v. het 55-jarig bestaan een steunconcert in de abdijkerk van de Trappistinnen in Brecht.

De abdijkerk is aan verbouwing toe. Daarvoor zetten de koorleden hun beste stem op: de opbrengst wordt integraal besteed aan de aanpassingswerken. Ook de organisatiekosten worden door Cantate Domino gedragen. In de kerk - met een merkwaardige akoestiek - brengt het koor een greep uit zijn religieus en profaan repertorium.

Programma

  1. Koralen, liederen, psalmen en bewerkingen uit Zingt Jubilate van o.a. Bach, Händel, Elgar, Schollaert, De Houwer, ...
  2. Trappist pauze
  3. Profane liederen en zettingen van Arbeau, Mozart, Schubert, Wilmots, De Houwer, ...

Abdis zuster Katharina, koorleider Fons Van Dijck en de koorleden hopen op een mooi gevulde abdijkerk voor dit heuglijk gebeuren.

Tickets à € 15 p.p. kunnen bekomen worden bij de koorleden of via het mailadres van het koor. Wie op zondag 14 mei verhinderd is, kan dit initiatief steunen door storting op rekeningnummer BE50 7330 0408 2518 onder vermelding van ‘Steun abdijconcert’.

info

cantatedominoloenhout@gmail.com

locatieAbdij O. L. Vrouw van Nazareth, Abdijlaan 9
plaatsBrecht (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl