Vandaag is zaterdag 18 mei  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 23 april 2023    Evangelie van 2023-04-23
(Sint Joris)
begintijd14:00 uur
 titelMissa in Mysterium
beschrijving

De Missa in Mysterium is een volledige katholieke mis, met benedictijner monnik en priester Marc Loriaux osb als celebrant. Herman Finkers regisseert en treedt op als lector (voorlezer). Finkers: “De opera komt uit de Heilige Mis voort en ik wil de misuitvoering dan ook benaderen als ware het de uitvoering van een opera.”

Wishful Singing neemt het voortouw in het zingen van het gregoriaans. Alle aanwezigen in de kerk spelen een actieve rol tijdens de mis en zingen een groot deel van de gezangen mee. Hiervoor kun je thuis al oefenen met onze oefenvideo’s. Daarnaast zijn er een basiscursus en een vervolgcursus gregoriaans ontwikkeld door Wishful Singing en Herman Finkers. Deze kunt u vinden in onze webshop.

  • Zaterdag 15 april 2023 - 14.00 uur - Den Haag
  • Zondag 23 april 2023 - 14.00 uur - Enschede

info

www.wishfulsinging.nl/program/missa-in-mysterium

locatieSt. Jacobuskerk, Oude Markt 1
plaatsEnschede (Overijssel)
postcode75
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl