Vandaag is zondag 5 mei
Bevrijdingsdag
 

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 2 mei 2023    Evangelie van 2023-05-02
begintijd19:00 uur
 titelJubileumviering 125 jaar inwijding Bavo
beschrijving

Dinsdag 2 mei is het 125 jaar geleden dat de Kathedrale Basiliek Sint Bavo werd geconsacreerd door bisschop Caspar Bottemanne.

Er is alle reden om dit 25ste lustrum te vieren als een feest. Al was het maar omdat dit ook architectonisch unieke kerkgebouw het enige is in Nederland dat als kathedraal werd gebouwd. Alle andere kathedralen waren oorspronkelijk een parochiekerk die later tot kathedraal is verheven.

De St.-Bavokathedraal heeft niet alleen een levendige geloofsgemeenschap, maar beschikt ook over het nationaal en zelfs internationaal bekende Kathedrale Koor, dat wekelijks de zondagse Eucharistieviering opluistert.

Op de avond van 2 mei zal dit jubileum worden herdacht met een door een deel van het Kathedrale Koor gezongen feestelijke Eucharistieviering om 19.00 uur waarin de bisschop voorgaat en waarvoor iedereen hartelijk is uitgenodigd.

Om deze gedenkdag extra luister bij te zetten staat ook het concert op 1 mei om 20.15 uur in het teken van dit jubileum. Het is het eerste concert van de 50ste reeks orgelconcerten - ook al een jubileum - op het Willibrordusorgel dat dit jaar zijn 100-jarig bestaan viert; een derde jubileum.

We hopen dit gedenkwaardige feit met velen te mogen vieren.

Ook in oktober van dit jaar zal aandacht worden besteed aan het 125 jarig bestaan van de St. Bavokathedraal.

info

www.rkhaarlem.nl
www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatieKathedrale Basiliek van Sint Bavo, Leidsevaart 146
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl