Vandaag is donderdag 2 mei  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 8 juli 2023    Evangelie van 2023-07-08
begintijd11:00 uur
 titelNationale Bedevaart H. Martelaren van Gorcum
beschrijving

Op zaterdag 8 juli is de Nationale bedevaart naar het heiligdom van de heilige Martelaren van Gorcum in Brielle. Het thema van de Nationale Bedevaart Brielle 2023 is een tekst uit het evangelie: “Indien gij trouw blijft aan mijn woord, zijt gij waarlijk mijn leerlingen” (Johannes 8, 31).

Pastoor Jack Glas, custos van Brielle: “De heilige Martelaren van Gorcum hebben hun trouw aan het woord van de Heer tot de uiterste consequentie volgehouden. Zij hebben, door zich volledig toe te vertrouwen aan het Woord, de waarheid leren kennen die werkelijk vrij maakt en werkelijk leven geeft. Voor de pelgrims van vandaag mogen zij een lichtend voorbeeld zijn en ons aansporen om echte leerlingen te worden van de Heer die leven geeft.”

De Nationale Bedevaart begint om 11.00 uur met een plechtige eucharistieviering en wordt rond 15.30 uur afgesloten met een sacramentsprocessie.

Programma van de Nationale bedevaart
11.00 uur: Eucharistieviering met bisschop Hans van den Hende als hoofdcelebrant
12.30 uur: Lunch op het voorterrein
13.30 uur: Rozenkransgebed in de bedevaartkerk
14.30 uur: Kruisweg in de omgang rond het martelveld
15.30 uur: Lof met uitstelling
aansluitend: processie met het Allerheiligste in de omgang, en gebed en zegen bij het ciborium

Busvervoer voor individuele pelgrims
Bisdom Rotterdam biedt pelgrims de mogelijkheid om vanaf Rotterdam Centraal Station met een speciale pelgrimsbus te reis naar Brielle. Deze bus vertrekt om 9.00 uur vanaf Rotterdam Centraal Station (Conradstraat). Er wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 12,50, die kan worden voldaan bij het instappen (contant of via een QR-code).

Aanmelden voor de bus vanuit Rotterdam is nodig en kan via bureau@bisdomrotterdam.nl  of telefonisch via 010 – 2815171

info

(010) 281 51 71
bureau@bisdomrotterdam.nl
www.martelarenvangorcum.nl

locatieBedevaartskerk H.H. Martelaren van Gorcum, De Rik 5
plaatsBrielle (Zuid-Holland)
postcode32
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl