Vandaag is zaterdag 4 mei
Nationale dodenherdenking
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerdonderdag 10 augustus 2023    Evangelie van 2023-08-10
begintijd19:00 uur
 titelFilmavond Titus Brandsma Gedachteniskapel
beschrijving

In augustus organiseert de H. Theresia van Ávilaparochie te Dordrecht vier filmavonden, waarbij we films tonen die op één oef andere manier ons katholieke geloof raken. Na afloop kunnen we erover napraten.

  • Iedere geïnteresseerde is welkom.
  • Wij zorgen voor een drankje.
  • Toegang is gratis met collecte voor bestrijding van de onkosten.

Risen
Risen (Verrezen) vertelt het verhaal van Jezus’ verrijzenis, maar niet vanuit een joods-gelovige context, maar vanuit een Romeins-ongelovige context. De Romeinse officier Clavius is verantwoordelijk voor de kruisigingen en heeft Jezus aan het kruis zien sterven. Drie dagen na zijn dood blijkt dat het lichaam van Jezus uit het verzegelde graf is verdwenen. Dit zorgt voor onrust. Om de rust te herstellen geeft Pontius Pilatus aan Clavius de opdracht het lichaam van Jezus op te sporen. Hij vindt de leerlingen van Jezus in vergadering bijeen. Tot zijn schrik ziet hij daar ook Jezus zitten, levend en wel. Hij staat van verbazing aan de grond genageld. Langzaam komt hij tot inzicht wie Jezus werkelijk is.

info

www.katholiekdrechtsteden.nl

locatieTitus Brandsma Gedachteniskapel, Nolensweg 8
plaatsDordrecht (Zuid-Holland)
postcode33
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl