Vandaag is vrijdag 3 mei  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerdinsdag 22 augustus 2023    Evangelie van 2023-08-22
(Maria Koningin)
begintijd19:00 uur
 titelFilmavond Titus Brandsma Gedachteniskapel
beschrijving

In augustus organiseert de H. Theresia van Ávilaparochie te Dordrecht vier filmavonden, waarbij we films tonen die op één oef andere manier ons katholieke geloof raken. Na afloop kunnen we erover napraten.

  • Iedere geïnteresseerde is welkom.
  • Wij zorgen voor een drankje.
  • Toegang is gratis met collecte voor bestrijding van de onkosten.

Departures
Deze prachtige Japanse film gaat over leven en dood. Daigo verliest zijn baan als cellist bij een orkest en gaat werken bij een ‘nokanshi’. Nokanshi zijn Japanse uitvaartverzorgers die volgens eeuwenoude tradities het lichaam van een overledene wassen en kleden, alvorens het lichaam in de kist wordt gelegd. Nokanshi hebben een lage status, Japanners kijken op hen neer, omdat in Japan het aanraken van dode lichamen wordt gezien als onrein. Daigo begint stuntelig aan zijn nieuwe baan, maar leert snel. Hij ontdekt dat het werk van een nokanshi ook een mooie en troostvolle kant heeft. De film doet op evenwichtige wijze recht aan alle emoties rond leven en dood, tot en met de humor aan toe.

info

www.katholiekdrechtsteden.nl

locatieTitus Brandsma Gedachteniskapel, Nolensweg 8
plaatsDordrecht (Zuid-Holland)
postcode33
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl