Vandaag is zaterdag 4 mei
Nationale dodenherdenking
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneermaandag 21 t/m dinsdag 22 augustus 2023    Evangelie van 2023-08-21
 titelVanuit Oudenbosch naar Kevelaer
beschrijving

De Duitse stad Kevelaer, zes kilo­me­ter over de Neder­landse grens, is een geliefd bede­vaartsoord. Jaar­lijks brengen vele Neder­lan­ders een bezoek aan dit Maria-oord. Midden in het sfeer­volle centrum van Kevelaer ligt de Kapellenplatz. Rond en op dit met bomen omzoomde plein liggen alle, prach­tig gerestaureerde hei­lig­dommen. Het be­lang­rijk­ste hei­lig­dom is de Genade­ka­pel, hierin wordt een afbeel­ding van de Maagd Maria vereerd. Deze een­vou­dige afbeel­ding wordt de ‘Consolatrix Afflictorum’, ofwel de ‘Troos­te­res der Bedroef­den’ genoemd.

In 2023 trekt vanuit Bergen op Zoom en omstreken (o.a. de provincie Zeeland) voor de 274e keer de bede­vaart naar het bede­vaartsoord Kevelaer, waar Onze Lieve Vrouw, Troos­te­res der Bedroef­den, wordt vereerd. Het thema van de bede­vaart van het jaar 2023 is: “Wees gerust - Ik ben het” (Mt. 14:27)

Deze pelgrims­tocht, geor­ga­ni­seerd door de Broe­der­schap van Onze Lieve Vrouw van Kevelaer uit Bergen op Zoom en omstreken zal dit jaar gehou­den wor­den op maan­dag 21 au­gus­tus en dins­dag 22 au­gus­tus. Deze twee­daag­se pelgrims­tocht wordt per bus gemaakt. Het pro­gram­ma van de bede­vaart bestaat o.a. uit twee eucha­ris­tie­vie­ringen, een be­zin­nings­dienst ter ere van Maria, Koningin van de Vrede in de St. Antonius­kerk, een licht­pro­ces­sie, de kruis­weg en een afscheidslof. De pas­to­rale be­ge­lei­ding ligt in han­den van: Pastoor Maickel Prasing en Project­me­de­werker Bas Van Haeren. De vie­rin­gen tij­dens deze bede­vaart wor­den muzikaal onder­steund door een dirigent en organist uit Bergen op Zoom en omstreken, die zich hier­voor al jaren met verve inzetten. Door deel te nemen aan de bede­vaart naar Kevelaer, komt men tot be­zin­ning en inner­lijke rust. De in­spi­re­rende omge­ving geeft steun en kracht.

Van harte nodigen wij ook pa­ro­chi­anen van de Immanuel­paro­chie en de Bernardus­paro­chie uit om met ons mee te gaan naar Kevelaer!

info

www.bernardusparochie.nl

locatie
plaatsKevelaer (Duitsland)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl