Vandaag is zondag 28 april  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerdinsdag 15 augustus 2023    Evangelie van 2023-08-15
(Maria Tenhemelopneming)
begintijd19:30 uur
 titelMaria Tenhemelopneming Laren
beschrijving

Maria-Tenhemelopneming wordt in de Katholieke Kerk jaarlijks gevierd op 15 augustus. Liturgisch heeft de viering de hoogste rang, die van hoogfeest (Latijn: solemnitas). Dat betekent onder meer dat de viering al op de vooravond begint.

In het Nederlands taalgebied wordt het feest in de volksmond ook wel Maria-Hemelvaart genoemd. Herdacht wordt dat Maria, de moeder van Jezus, aan het einde van haar aardse leven door God in de hemel werd opgenomen. Spreken van een hemelvaart is dus minder correct, omdat Maria niet op eigen kracht ‘opsteeg’, maar door God aan de aardse werkelijkheid werd onttrokken. Dit geloofsgegeven is voor de Rooms-Katholieke Kerk zo belangrijk dat Maria-Tenhemelopneming net als Kerstmis een liturgisch hoogfeest is.

Anders dan andere jaren zal het hoogfeest van Maria-Tenhemelopneming niet op de zondag voorafgaand of aansluitend aan 15 augustus worden gevierd, maar op de feitelijk dag zelf.

Op dinsdag 15 augustus vieren we dit hoogfeest met een Gregoriaans gezongen viering om 19.30 uur. U bent van harte uitgenodigd.

info

sintjanlaren.nl/index.php/maria-tenhemelopneming-15-augustus

locatieSint Jansbasiliek, Brink 31
plaatsLaren (Noord-Holland)
postcode12
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl