Vandaag is maandag 6 mei  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 2 september 2023    Evangelie van 2023-09-02
begintijd14:30 uur
 titelDiaken- en priesterwijding Bisdom Rotterdam
beschrijving

Mgr. Hans van den Hende zal zaterdag 2 september 2023 broeder Francis Amponsah OP tot diaken wijden en broeder Augustinus Aerssens tot priester. Dat gebeurt in de Sint Dominicuskerk (het Steiger) aan het Hang 18 in Rotterdam. De viering begint om 14.30u. Na de viering is er gelegenheid elkaar te ontmoeten.

Francis Amponsah
Francis Amponsah (1984) komt uit Ghana en toonde in 2013 al belangstelling om in te treden in de Nederlandse provincie van de dominicanen. Destijds was er maar één Nederlandse novice en Francis trad in Zuid-Afrika in. In 2019 ging hij over naar Nederland.

Francis woont in de communiteit in Berg en Dal. Hij studeerde filosofie, theologie en internationale betrekkingen aan de universiteit van Johannesburg. De afgelopen jaren leerde hij Nederlands en werkte hij aan een proefschrift.

Augustinus Aerssens
Augustinus (Pascal) Aerssens (1995) trad in 2016 in en deed zijn eerste professie in 2017. Voor zijn intreden studeerde hij al theologie aan de Tilburg School of Catholic Theology.

Na zijn noviciaat studeerde hij theologie aan de universiteit van Fribourg (Zwitserland) en Hebreeuws aan de universiteit van Leiden. Hij houdt zich vooral bezig met Bijbelse theologie, exegese en intertekstualiteit in het Nieuwe Testament.

Hij deed in 2020-2021 een pastoraal jaar in de Franstalige parochie van Den Haag en gaf daar nadien nog catechese en sacramentenvoorbereiding. Na zijn wijding zal hij in Leuven verder studeren en zal hij als parochievicaris in een parochie in Vlaams Brabant werken.

info

www.bisdomrotterdam.nl

organisatieBisdom Rotterdam
locatieSint Dominicuskerk (het Steiger), Het Hang 18
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl