Vandaag is zaterdag 27 april
Koningsdag
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerdinsdag 4 juli t/m dinsdag 22 augustus 2023    Evangelie van 2023-07-04
 titelOrgelfestival L’Europe & L’Orgue
beschrijving

Het internationale orgelfestival L’Europe & L’Orgue start dit jaar op 4 juli in Maastricht in de Basiliek van Sint-Servaas met een bijzonder openingsconcert van organist Marcel Verheggen samen met kamerkoor Studium Chorale* - voor deze gelegenheid uitgebreid met Franciscuskoor Venlo en vocaal ensemble Lingua e Musica uit Maastricht - onder leiding van Hans Leenders. Het betreft een uniek samenwerkingsproject bij gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Hans Leenders als artistiek leider van ‘Studium Chorale’.

Op de dinsdagen erna (t/m 22 augustus) volgen resp. Christian Tarabbia (IT), Johann Vexo (FR), Matthias 5 Havinga (NL), Remy Syrier (NL), Eberhard Lauer (DE) en Laureto Aramendi (ES). Christine Moraal (DE) sluit de reeks af samen met jazzgitarist Joep van Leeuwen met het concert ”Orgel Zoekt Gitaar - Tussen Jazz en Gecomponeerde Muziek”, een idee van de Stichting Limburgse Componisten.

Op alle tussenliggende vrijdagen zijn er lunchconcerten (12.30-13u) op vier verschillende locaties: de Sint-Servaasbasiliek op het Vrijthof, de Lutherse kerk in de Hondstraat, de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek op het O.-L.-V.-plein en de Martinuskerk in Wyck.

Reserveren voor onze concerten is niet nodig. Contactloze betaling is niet overal mogelijk.

info

www.orgelfestivalmaastricht.nl

locatie
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl