Vandaag is zaterdag 27 april
Koningsdag
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerdinsdag 15 augustus 2023    Evangelie van 2023-08-15
(Maria Tenhemelopneming)
begintijd10:30 uur
 titelMaria Tenhemelopneming Banneux
beschrijving

Bedevaartsoord van Onze Lieve Vrouw der Armen in Banneux viert Maria Tenhemelopneming:

10.30 uur - Internationale Eucharistieviering
15.00 uur - Zegening van de zieken bij de bron
20.00 uur - Traditionele kaarsjesprocessie

Het bedevaartsoord van Onze-Lieve-Vrouw der Armen in Banneux viert de feestdag van Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopneming morgen 15 augustus voor het eerst opnieuw onder de gebruikelijke omstandigheden, nadat de bedevaartplaats door de coronapandemie voor geruime tijd voor bedevaartgroepen werd afgesloten. 

Vorig jaar keerden de bedevaarders al stilaan terug naar het Mariaheiligdom, dat tot ver buiten de landsgrenzen en zelfs bij christenen uit het Midden-Oosten populair is. Morgen is er om 10.30 uur een internationale viering. Om 15 uur volgt een zegening van de zieken bij de bron van Banneux en om 20 uur is er de traditionele kaarsjesprocessie naar de kapel van de Mariaverschijningen. 

’Wij verwachten morgen dinsdag in ons heiligdom in Banneux pelgrims van vele nationaliteiten. Delegaties van bedevaarders uit Syrië, Armenië, Kroatië en het Afrikaanse continent hebben hun komst alvast al aangekondigd. Zij zullen talrijk aanwezig zijn’, zegt persvoorlichter Fabian Delarbre. Maar traditioneel zijn ook de pelgrims uit Vlaanderen, evenals onze buurlanden tijdens de viering van deze feestdag talrijk aanwezig. 

Maria, die zich voorstelde als Onze-Lieve-Vrouw der Armen, verscheen in 1933 aan de twaalfjarige Mariëtte Beco. De verschijningen werden pas na de Tweede Wereldoorlog officieel erkend door de kerkelijke instanties. Maar al negentig jaar geleden werd gestart met de bouw van de verschijningskapel, waarvan de eerste steen in mei 1933 werd gelegd en die nog hetzelfde jaar op 15 augustus werd voltooid. 

Fabian Delarbre: ‘De kapel werd gebouwd op de plaats van de verschijning. Binnen in de kapel markeert een witte plaat precies de plaats waar de Maagd verscheen. Er wordt morgen echter geen specifiek evenement worden georganiseerd ter gelegenheid van deze verjaardag. Volgend jaar komt er in ons heiligdom wel een jubileumviering voor de 75e verjaardag van de erkenning van de Mariaverschijningen door de Kerk.’

info

www.banneux-nd.be/nl

locatieHeiligdom Onze Lieve Vrouw van Banneux, Rue de l’Esplanade 57
plaatsBanneux (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl