Vandaag is zaterdag 27 april
Koningsdag
 

categorie categorie Cursus
cursus
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervanaf zaterdag 14 oktober 2023    Evangelie van 2023-10-14
begintijd09:30 uur
eindtijd12:00 uur
 titelWorkshop Gregoriaans begeleiden
beschrijving

Het zal je maar gebeuren: je speelt piano of orgel en ze vragen je de mis te spelen. Wat er gezongen wordt? Gregoriaans! Wat doen? Het op gepaste wijze begeleiden van gregoriaans is een kunst op zich. Natuurlijk lukt het nooit om die in een paar bijeenkomsten onder de knie te krijgen, maar een kennismaking met de primaire do’s en don’ts om begeleiders op weg te helpen wil de SGV graag aanbieden.

Kerkmusicus Jo Louppen is bereid gevonden een workshop in twee bijeenkomsten te verzorgen. Deze beide bijeenkomsten zijn gecombineerd met de cantorcursus, die dit najaar gehouden wordt. Net als bij de workshop koordirigent kunnen belangstellenden ook bij deze workshop kiezen om ofwel de hele cantorcursus te volgen, waarbij de zangles vervangen wordt door de workshop of alleen de workshop volgen. 

De workshop gregoriaans begeleiden wordt gegeven bij het bisdom aan de Swalmerstraat in Roermond op zaterdag 14 oktober en zaterdag 11 november van 09.30-12.00 uur. De workshop is in eerste instantie bedoeld voor geïnteresseerde begeleiders van de zang in de liturgie. Andere geïnteresseerden zijn ook welkom. Op het programma staat liturgie en spiritualiteit en praktijkles aan de hand van de gregoriaanse requiem- en misgezangen.

Kosten
Deelname aan de workshop kost € 60.
Deelname aan de hele cantorcursus kost € 150.

info

info@sgv-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl/KennismakingsworkshopGregoriaans-begeleiden

organisatieBisdom Roermond
locatieBisdom Roermond, Swalmerstraat 100
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl