Vandaag is woensdag 8 mei  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 3 september 2023    Evangelie van 2023-09-03
begintijd16:00 uur
 titelOrgelconcert Héctor Olivera
beschrijving

Voor het Berne Abdijconcert van 3 september heeft de organisatie van deze concerten een van de allergrootste organisten van deze tijd weten te contracteren, namelijk niemand minder dan Héctor Olivera (1946). 

Sinds hij op 6-jarige leeftijd als wonderkind aan het Conservatorium van Buenos Aires begon, is Héctor Olivera een van de meest gewilde en gerespecteerde internationale concertorganisten. ‘The Times-Reporter’ beschrijft een avond met meneer Olivera als volgt: “Een evenement, een happening, een vreugdevolle viering van pure kracht en uitdrukking die een echte virtuoos als Héctor Olivera kan ontketenen in een concertzaal.” Olivera, geboren in Buenos Aires, begon op 3-jarige leeftijd met orgelspelen. 

Op 5-jarige leeftijd speelde hij voor de legendarische Eva Perón; op zijn 12de jaar ging hij naar de Universiteit van Buenos Aires en op zijn 18de had hij opgetreden voor staatshoofden en beroemdheden in heel Latijns-Amerika. Toen hem een studiebeurs werd aangeboden aan de gerenommeerde Juilliard School of Music in New York, verhuisde hij naar de Verenigde Staten. Drie jaar later, toen hij ‘AGO’s National Improvisation competition’ had gewonnen, werd zijn concertcarrière gelanceerd. 

Héctor Olivera heeft soloconcerten gegeven in de VS, Europa, Azië, Australië, Midden- en Latijns-Amerika en heeft als gastsolist bij vooraanstaande symfonieorkesten over de hele wereld gespeeld. Of het nu in een prestigieuze locatie is, zoals Carnegie Hall, de Royal Albert Hall, de kathedraal Notre Dame in Parijs, Constitution Hall, Walt Disney Concert Hall in Los Angeles, of in combinatie met een gevierd evenement zoals de Olympische Spelen of het Classical Newport Music Festival; de meest verfijnde en veeleisende orgelliefhebbers beweren dat Maestro Héctor Olivera een van de grootste organisten aller tijden is..

Details

  • Wat: Orgelconcert in de Abdij van Berne
  • Wanneer: 3 september om 16.00
  • Wie: organist Héctor Olivera
  • Toegang: € 10

info

www.stichtingberneabdijconcerten.nl
www.abdijvanberne.nl

locatieAbdij van Berne, Abdijstraat 49
plaatsHeeswijk-Dinther (Noord-Brabant)
postcode54
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl