Vandaag is dinsdag 30 april  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 21 oktober 2023    Evangelie van 2023-10-21
begintijd09:00 uur
 titelPelgrimini Bodegraven - Vézelay aan de Meije
beschrijving

Zaterdag 21 oktober is het prachtig weer: de zon schijnt volop en er is geen zuchtje wind tijdens de derde editie van onze Pelgrimini!

Programma
Met het ontvangen van de pelgrimszegen en de eerste stempel in je pelgrimspaspoort, fiets of wandel je naar De Meije, dat voor één dag wordt omgetoverd tot de pelgrimshoofdstad Vézelay aan de Meije, waar onze pelgrimsviering plaatsvindt.

Tijdens deze dag maken we kennis met Huberta Wiertsema en Arno Cuppen. Twintig jaar geleden openden zij hun herberg L’Esprit du Chemin in Saint-Jean-Pied-de-Port. In 2014 verhuisden zij naar het gehucht Le Chemin, 25 km ten zuiden van Vézelay. Zij ontvingen meer dan 33.000 pelgrims op weg naar Santiago. Over die twintig betekenisvolle jaren schreven zij een boek, en met Vézelay aan De Meije voegen zij een nieuwe bladzijde toe. Van hen ontvang je een bijzondere stempel in het pelgrimspaspoort.

Honderd pelgrims, meer passen er niet in het kerkje aan De Meije, horen het verhaal over deze Nederlandse herberg op de Camino. Met muziek- en videofragmenten word je uitgenodigd om actief mee te doen en met elkaar in gesprek te gaan, en wie weet zelfs om de uitnodiging te aanvaarden om zelf op reis te gaan.

Met de benewagen
De Willibrorduskerk aan de Overtocht 20 in Bodegraven is het startpunt voor alle wandelaars, maar ook een startpunt voor fietsers. Hier ontvang je om 9.00 uur de pelgrimszegen. De kerk ligt op loopafstand van het NS-station van Bodegraven.

Wandelaars moeten rekening houden met 10 km heen en iets minder terug. Als dit jouw startpunt wordt, meld je dan vóór 9 oktober aan via pelgrimini@sintjandd.nl of telefonisch via 0182 - 51 30 56 tussen 9.00 en 12.00 uur.

Met de fiets
Fietsers leggen ongeveer 25 km heen en ook weer terug af. Kies je ervoor om te fietsen vanuit Woerden? Dan ontvang je de pelgrimszegen om 9.00 uur in de Bonaventurakerk aan de Rijnstraat 54. Vanuit deze locatie is er geen wandelroute. Als dit jouw keuze is, meld je dan vóór 9 oktober aan via secr@parochiepaxchristi.nl of telefonisch via 0348-412817 van dinsdag t/m donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur.

Overige informatie
Het getuigschrift ontvang je daar waar je gestart bent. Natuurlijk precies zoals het ‘hoort’: op vertoon van een volle stempelkaart.

Zijn er kosten aan deze dag verbonden? Een bijdrage voor de lunch is van harte welkom. De collecte tijdens de pelgrimsviering is voor een bijzonder doel, voor bijzondere mensen: voor de gemeenschap van de Ark.

info

Wandelaars
(0182) 51 30 56
pelgrimini@sintjandd.nl

Fietsers
(0348) 412 817
secr@parochiepaxchristi.nl

locatieWillibrorduskerk, Overtocht 20
plaatsBodegraven (Zuid-Holland)
postcode24
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl