Vandaag is dinsdag 7 mei  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerdinsdag 10 oktober 2023    Evangelie van 2023-10-10
begintijd10:00 uur
 titelFeest van de Sterre der Zee
beschrijving

Op het jaarlijkse feest van Maria ‘Sterre der Zee’, dinsdag 10 oktober, mogen wij een bijzondere eregast ontvangen: aartsbisschop Mgr. Dr. Bert van Megen.

Hij is priester van ons bisdom. Na zijn studie in Rolduc en de priesterwijding (1987) kreeg hij van de bisschop de opdracht om aan de pauselijke diplomatenschool in Rome te gaan studeren. Dat is de opleiding voor nuntius (ambassadeur). Na zijn opleiding heeft hij als secretaris gewerkt in nuntiaturen (ambassades van de H. Stoel) in verschillende landen.

Na veel ervaring te hebben opgedaan, werd hij in 2014 apostolisch nuntius benoemd en bisschop gewijd. Hij was eerst nuntius in Soedan en sinds 2019 in Kenia en Zuid-Soedan. Hij komt regelmatig naar zijn thuisbisdom Roermond. Wij zijn heel blij dat hij op het feest van Maria ‘Sterre der Zee’, dit jaar onze eregast wil zijn.

Programma
Om 10.00 uur is hij de hoofdcelebrant en predikant in de gezongen Hoogmis. Hij zal ook enkele iconen wijden. Aansluitend is ontvangst in de kruisgang en pandhof van de basiliek.

Na de middag is om 14.30 uur een viering met ziekenzegening.

‘s Avonds om 19.00 uur is de grote Bidweg met het genadebeeld van de Sterre der Zee.

Graag nodig ik U uit voor deze bijzondere feestdag.

info

www.olv-sintpieter.nl

locatieBasiliek van Onze Lieve Vrouwe Sterre der Zee, Onze Lieve Vrouweplein 7
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl