Vandaag is zondag 19 mei
1e Pinksterdag
 

categorie categorie Cursus
cursus
wanneervanaf woensdag 8 november 2023    Evangelie van 2023-11-08
begintijd19:30 uur
eindtijd21:30 uur
 titelKathedraalschool - Cursus Sociale Leer
beschrijving

De parochie van de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch heeft voor geloofsvorming een ‘Kathedraalschool’ opgezet met diverse activiteiten. Zo zijn er Sint-Jansavonden, Bezinningsavonden, Leesavonden, cursussen en Sacramentenvoorbereiding.

De Sociale Leer van de Kerk
Een belangrijk onderdeel van het katholieke geloof vormt de sociale leer van de Kerk. Wat houdt deze sociale leer in? De sociale leer van de Kerk is een verborgen schat. Weinigen zijn ervan op de hoogte dat deze bestaat. Met de sociale leer van de Kerk kunnen wij als christenen in veel maatschappelijke problemen het verschil maken bij de vraagstukken van vrede, migratie, duurzaamheid, politiek, de sociale media of globalisering. Waarom handelen wij als gelovige mensen zoals we handelen? Waarom zijn we niet onverschillig, ook al lijkt het probleem ver van ons afte staan? Het zijn vragen waarop de sociale leer een antwoord probeert te geven.

Tijdens een viertal bijeenkomsten zal diaken René de Weerd MA, vertaler van deDOCAT (waarin de sociale leer van de Kerk uiteen wordt gezet) inzicht geven in desociale leer, en wat de uitdagingen voor ons als Kerk zijn in een wereld waarin hetchristelijk geloof meer en meer aan relevantie lijkt te verliezen.

Data

  • Woensdag 8 november 2023
  • Woensdag 15 november 2023
  • Woensdag 22 november 2023
  • Woensdag 29 november 2023

info

(073) 613 0314
secretariaat@sintjandenbosch.nl
www.kathedraalschool.nl

locatieBouwloods, Torenstraat 16
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl