Vandaag is woensdag 8 mei  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneervrijdag 27 oktober 2023    Evangelie van 2023-10-27
begintijd19:00 uur
eindtijd23:00 uur
 titelNacht van de Theologie
beschrijving

Op vrijdagavond 27 oktober 2023 staat er iets bijzonders te gebeuren: de dertiende editie van de Nacht van de Theologie vindt plaats in de prachtige Jacobikerk in Utrecht. Het centrale thema van dit jaar is ‘moed’.Voor deze editie heeft de organisatie ervoor gekozen om een meer inhoudelijke koers te varen.

College
De avond trapt af met een theologisch college van Erik Borgman over de moed die nodig is om te blijven geloven in een wereld die geteisterd wordt door geweld en onrust.Uiteraard zal er tijdens de avond de spanning zijn van de onthulling van het Theologisch Boek van het Jaar. Bovendien worden de nieuwe Theoloog des Vaderlands en Jonge Theoloog des Vaderlands bekendgemaakt.

Muziek
Een muzikaal hoogtepunt van de avond wordt verzorgd door The Bowery, met de zanger Rokus Maasland. Een ware troubadour. Zijn kenmerkende stemgeluid brengt nummers over het echte leven en geloof op een pure en authentieke wijze, met een vleugje rauwheid.

Presentatie
De avond wordt gepresenteerd door niemand minder dan Elsbeth Gruteke.Het programma begint om 19.00 uur. We hopen rond 22.00 het officiële programma af te sluiten waarna er nog veel gelegenheid is voor ontmoeting tijdens de borrel.

Organisatie
De Nacht van de Theologie 2023 is een initiatief van de Vereniging voor Theologie, Christelijke Hogeschool Ede, Protestantse Theologische Universiteit, Tilburg School of Catholic Theology, Radboud Universiteit Nijmegen Theologische Universiteit Utrecht, Hogeschool Viaa, Vrije Universiteit, Fontys Hogeschool en Windesheim, uitgeverij KokBoekencentrum, het Nederlands Dagblad, Trouw, EO en KRO-NCRV.

Kandidaten verkiezing Theoloog van het jaar

  • Marije Biesma, Theologische Universiteit Utrecht
  • Peter Hansum, PThU
  • Joeri Rozendaal, Hogeschool VIAA
  • Thelma Schoon, Oud-Katholiek Seminarie
  • Romy Sloot, Tilburg School of Catholic Theology
  • Melvin Vlot, CHE

info

www.nachtvandetheologie.nl

locatieJacobikerk, Sint Jacobsstraat 171
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl