Vandaag is dinsdag 7 mei  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerdonderdag 19 t/m dinsdag 31 oktober 2023    Evangelie van 2023-10-19
begintijd11:00 uur
eindtijd16:30 uur
 titelTentoonstelling iconen op munitiekisten
beschrijving

Van 19 tot en met 31 oktober 2023 vindt in de Sint-Adelbertabdij in Egmond een bijzondere iconententoonstelling plaats. In de expositie worden 25 iconen van twee Oekraïense icoonschilders getoond die gemaakt zijn op de restanten van munitiekisten. Het echtpaar Oleksandr Klymenko (1976) en Sonya Atlantova (1981) begon in 2014 met dit kunstproject.

Deze iconen op de restanten van munitiekisten verwijzen naar de twee kanten van de werkelijkheid van Oekraïne sinds 2014. Aan de ene kant is dat de hardheid, het geweld en de verwoesting van de oorlog, aan de andere kant het verlangen naar en het geloof in een hemelse werkelijkheid die leidt tot heelheid en bevrijding van kwaad.

Expositieruimte Sint-Adelbertabdij,
Vennewatersweg 27a 1935 AR Egmond-Binnen.

Openingstijden maandag t/m zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur.

info

www.abdijvanegmond.nl

locatieExpositieruimte Sint-Adelbertabdij, Vennewatersweg 27a
plaatsEgmond-Binnen (Noord-Holland)
postcode19
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl