Vandaag is woensdag 8 mei  

categorie categorie gebed
gebed
wanneervrijdag 27 oktober 2023    Evangelie van 2023-10-27
 titelBidden en vasten voor vrede
beschrijving

Paus Fran­cis­cus roept op tot vrede in het Heilige Land en spreekt zijn bezorgd­heid uit over de huma­ni­taire situatie in Gaza. De paus roept alle partijen op om hun wapens neer te leggen en alle chris­te­nen om op vrij­dag 27 ok­to­ber te bid­den en te vasten voor vrede. De Neder­landse Bis­schop­pen­con­fe­ren­tie sluit zich bij deze oproep aan en vraagt om waar moge­lijk mee te bid­den en te vasten op die dag.

“Het aantal slacht­of­fers groeit en de situatie in Gaza is wanhopig.” Met deze woor­den richtte paus Fran­cis­cus zijn gedachten tij­dens zijn weke­lijkse algemene au­diën­tie op woens­dag 18 ok­to­ber op Palestina en Israël. Hij pleitte ervoor dat “al het moge­lijke wordt gedaan om een huma­ni­taire cata­stro­fe te voor­ko­men” en vroeg aan­dacht voor de verontrustende moge­lijk­heid van uitbrei­ding van het conflict.

“De wereld is al getuige van zoveel open oorlogsfronten”, zei de paus. In het licht van deze omstan­dig­he­den smeekte hij: “Leg de wapens neer en luister naar de roep om vrede van de armen, het volk en de on­schul­dige kin­de­ren. Oorlog lost geen problemen op. Het zaait alleen maar dood en ver­derf, vergroot de haat, vermenig­vul­digt de wraak. Oorlog wist de toe­komst uit, het wist de toe­komst uit.”

info

www.vatican.va

locatie
plaatswereldwijd
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl