Vandaag is vrijdag 3 mei  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneervrijdag 3 november 2023    Evangelie van 2023-11-03
(Heilige Hubertus)
begintijd11:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelInspiratiedag Kath. Ver. voor Oecumene
beschrijving

Een dag in het teken van de verbinding tussen oecumene en synodaliteit, waarvan paus Franciscus steeds benadrukt dat ze elkaar positief kunnen beïnvloeden. Deelnemers aan onze reis naar het oecumenisch avondgebed TOGETHER in Rome vertellen over hun ervaringen! Daarnaast is er een lezing over het thema, gevolgd door een avondgebed.

11.00 - 14.00 uur
Algemene Ledenvergadering
De jaarlijkse ledenvergadering bespreekt het jaarverslag, de jaarcijfers en de koers van de vereniging. Ook niet-leden zijn van harte welkom! Deelnemers aan de ALV krijgen een lunch.

14.00 - 17.00 uur
Together: Oecumene en synodaliteit
Vicaris Arjen Bultsma, gedelegeerde voor oecumene van het bisdom Groningen/Leeuwarden zal ingaan op de verhouding tussen oecumene en synodaliteit, met oog voor de recente ontwikkelingen rond de eerste zitting van de synode.

Deelnemers aan ‘TOGETHER: Samenkomst van Gods Volk’ in Rome vertellen over hun ervaringen. Hoe kijken zij terug op deze bijzondere reis? Met prachtige foto’s en verhalen!

Samen bidden we voor de eenheid en het doorgaande synodale proces, onder meer het gebed Adsumus Sancte Spiritus.

Aanmelden
U kunt zich uiterlijk 25 oktober via secretariaat@oecumene.nl aanmelden voor de ochtend en/of de middag. Toegang is gratis, uw vrijwillige bijdrage voor het voortzetten van onze activiteiten met de doelgroep van TOGETHER wordt zeer op prijs gesteld! Dit kan ter plaatse of via:

  • NL97 INGB 0000 8019 19
    t.n.v. Katholieke Vereniging voor Oecumene
    o.v.v. ‘Inspiratiedag 2023’

info

www.oecumene.nl

locatieSint Jozefkerk, Oude Molenstraat 8
plaatsOss (Noord-Brabant)
postcode53
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl