Vandaag is zondag 12 mei
Moederdag / Sint Pancratius
 

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdonderdag 14 december 2023    Evangelie van 2023-12-14
begintijd20:00 uur
 titelDe mystiek van Dag Hammarskjöld
beschrijving

De uit Zweden afkomstige Dag Hammarskjöld was van 1953 tot aan zijn dood in 1961 secretaris-generaal van de Verenigde Naties. In die tijd was de Koude Oorlog op zijn koudst. Hij poogde vele strijdende en wedijverende partijen en landen nader tot elkaar te krijgen en sprak onvermoeibaar met vele regerings- en legerleiders.

Onder nog steeds niet opgehelderde omstandigheden kwam Hammarskjöld bij een vliegtuigcrash in Afrika om het leven. Na zijn dood vond men in zijn appartement in New York zijn dagboek. Zijn aantekeningen getuigen van een zeer diep Godsbesef. Zijn dagboek werd uitgegeven onder de naam ‘Merkstenen’ en is nog steeds in de handel verkrijgbaar.

Hammarskjöld schrijft in een breed mystiek kader, van de Psalmen tot het Evangelie en van Meister Eckhart tot Friedrich Nietzsche. Pater-karmeliet Jos Huls woont in het klooster op Schiermonnikoog. Hij is cum laude afgestudeerd op de mystiek van Dag Hammarskjöld.

info

www.katholiekdrechtsteden.nl

locatieTitus Brandsma Gedachteniskapel, Nolensweg 10
plaatsDordrecht (Zuid-Holland)
postcode33
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl