Vandaag is woensdag 15 mei
Gezinsdag
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerdonderdag 21 december 2023    Evangelie van 2023-12-21
(Sint Thomas)
begintijd20:00 uur
 titelA Festival of Nine Lessons and Carols
beschrijving

Vrouwenkoor La Confiance geeft een kerstconcert in de vorm van A Festival of Nine Lessons and Carols. Voorafgaande aan Kerstmis wordt in de Engelse traditie sinds 1918 dit ‘Festival’ gehouden, met vaste lezingen uit de Bijbel en bijpassende kerstliederen.

Het is een concert en geen kerkdienst. Er worden geen gebeden uitgesproken. U hoort lezingen uit de Bijbel in het Nederlands, zoals het verhaal van de aankondiging door de engel Gabriel aan Maria dat zij zwanger zal worden van de Heilige Geest. Daarna klinkt het lied ’Angelus ad Virginem’ van David Willcocks. Na de lezing over de herders bij de stal zingen we ’A cradle song’ van Henry Walford Davies.

De carols, gezongen in het Engels en het Latijn, zijn teer en lieflijk, andere heel vrolijk en zelfs uitbundig, zoals ’Tomorrow shall be my dancing day’ van John Rutter. We sluiten af met ’O come, all ye faithful’ (bekend in het Nederlands als ’Wij komen tezamen’), waarbij u mag meezingen.

  • Wanneer? Op donderdag 21 december om 20.00 uur
  • Waar? In de Trinitatiskapel, Vriesestraat 22 te Dordrecht.
  • De toegang is gratis; er wordt na afloop een collecte gehouden.

Vrouwenkoor La Confiance o.l.v. Eric Koevoets vult de kerststal met prachtige kerstmuziek. Kom luisteren en genieten en gun jezelf deze kerstsfeer. Van harte welkom!

info

www.katholiekdrechtsteden.nl
www.la-confiance.nl

locatieTrinitatiskapel, Vriesestraat 22
plaatsDordrecht (Zuid-Holland)
postcode33
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl