Vandaag is zaterdag 11 mei
Sint Mamertus
 

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 17 december 2023    Evangelie van 2023-12-17
(3e zondag vd Advent - Gaudete)
begintijd15:00 uur
 titelPriesterwijding Mick Huybrechts
beschrijving

“Ik ga later pastoor worden.” Die profetische woorden sprak Mick Huybrechts reeds toen hij vijf jaar was. Op 17 december 2023 - 33 jaar later - is het zover. Op de derde adventszondag zal mgr. Bonny in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen Mick tot priester wijden. De Eucharistieviering vangt aan om 15.00 uur.

Micks grootmoeder zal hem dan de stola aanreiken. “Zonder haar was ik waarschijnlijk geen priester geworden. Ze leerde me dat eredienst aan God via mensen verloopt.”

Loopt Mick nu nog stage in de pastorale eenheid Damiaan in het vicariaat Antwerpen, na zijn priesterwijding zal de bisschop hem naar het vicariaat Kempen zenden, waar hij benoemd zal worden in de pastorale eenheid Zacheüs (Kasterlee, Lille).

info

www.kerknet.be/organisatie/bisdom-antwerpen

locatieOnze-Lieve-Vrouwekathedraal, Groenplaats 21
plaatsAntwerpen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl