Vandaag is donderdag 23 mei  

categorie categorie gebed
gebed
wanneerzaterdag 23 maart    Evangelie van 2024-03-23
begintijd19:00 uur
 titelGebedsavond rond thema zwangerschap
beschrijving

Op zaterdagavond 23 maart, in aansluiting op de H. Mis die start om 19.00 uur, vindt in de kathedrale basiliek St. Bavo rond 20.00 uur een speciaal gebedsmoment plaats. Tijdens dit gebedsmoment staan we in het bijzonder stil bij het thema zwangerschap.

Op 25 maart viert de Kerk het feest van Maria Boodschap; de vreugdevolle aankondiging door de engel Gabriël dat Maria Gods Zoon ter wereld zou brengen. In onze omgeving zien wij dat zwangerschap ook een pijnlijk thema kan zijn. Ongewenste kinderloosheid, miskraam, risicovolle zwangerschap, ongeplande zwangerschap: het zijn pijnlijke momenten, die vaak in stilte en eenzaamheid worden beleefd. Juist om als Kerk ook in dit lijden elkaar nabij te zijn, brengen we in dit gebedsmoment samen onze zorgen en angsten bij God. Dat doen we door ze in gebed te delen met Maria.

Na de H. Mis gaan we in processie naar de Mariakapel. Daar bidden we samen de Vespers. Tijdens de voorbeden staan we stil bij het thema zwangerschap en is er ruimte voor stil gebed en het aansteken van een kaarsje. Na het bidden van de Vespers is er in de plebanie vrijblijvend mogelijkheid tot gesprek en ontmoeting, met een hapje en drankje.

De avond is open voor iedereen die zich aangesproken voelt. De avond wordt georganiseerd vanuit de R.K. Vrouwengroep Haarlem. Aanmelding is niet nodig.

info

rkvrouwenhaarlem@gmail.com

locatieKathedrale Basiliek van Sint Bavo, Leidsevaart 146
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl