Vandaag is dinsdag 14 mei
Sint Bonifatius / H. Matthias
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Limburgse Bedevaarten

Limburgse Bedevaarten

Website E-mail

Stichting Organisatie
Limburgse Bedevaarten

Raadhuisplein 1
6226 GN Maastricht

T 043 - 321 57 15
F 043 - 321 48 23

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 21 t/m zaterdag 26 juni 2010    Evangelie van 2010-06-21
 titel6-daagse bedevaart naar Polen
beschrijving

In Lichen is in het jubeljaar 2000 een van de grootste kerken van Europa in gebruik genomen. In samenwerking met de Sociëteit van Afrikaanse Missiën organiseren we een bedevaart-/cultuurreis naar deze Mariabedevaartplaats en Noord-Polen.

Allereerst brengt u een bezoek aan Poznan, een van de oudste steden van Polen. Hier werd in de 10e eeuw de eerste Poolse kathedraal gebouwd. De stad telt veel historische gebouwen en is tegenwoordig van groot belang voor de economie in dit deel van het land.

In 1813 verscheen de Maagd Maria aan de uit Lichen afkomstige soldaat Tomasz Klossowski die in het leger van Napoleon gewond was geraakt. In opdracht van Maria bracht Klossowski haar beeltenis naar zijn thuisstad Lichen. In 1850 volgde een nieuwe verschijning aan een herder. Later vonden in Lichen ook onverklaarbare genezingen plaats. U brengt een uitgebreid bezoek aan dit Heiligdom toegewijd aan de Madonna van Lichen, beschermvrouwe van de werkende mens. Behalve de enorme basiliek, vindt u er een golgothaheuvel en een imposante kruisweg.

In 1473 werd in de oude garnizoensstad Torun de astronoom Copernicus geboren. Wandel door het oude centrum dat schilderachtig is gelegen aan de Wisla en dat zijn middeleeuwse stratenplan heeft behouden.

Hierna staat kasteel Mariënburg (Malbork) op het programma. Het is het grootste bakstenen kasteel ter wereld waarvan de bouw door een Duitse Orde kruisridders in de 13e eeuw startte. Het is genoemd naar Maria, de schutspatroon van de orde. Het kasteel is diverse malen uitgebreid en gerestaureerd.

De reis gaat vervolgens naar de oude Hanzestad Dantzig (Gdansk), gelegen aan de Golf van Gdansk in het uiterste noorden van Polen. Het was eeuwenlang de rijkste stad van Polen die door haar vele handelscontacten ook veel Nederlandse en Vlaamse  kunstenaars aantrok. Aangezien deze mensen in hoge mate aan de verfraaiing en bouw hebben bijgedragen, vertonen veel gebouwen in het centrum duidelijke overeenkomsten met Amsterdamse grachtenhuizen. Terwijl Gdansk veel te lijden heeft gehad tijdens de Tweede Wereldoorlog, is de stad anno 2010 als vanouds een economisch, cultureel en wetenschappelijk centrum.

Het intensieve programma vereist van de deelnemers een goede conditie.

Prijzen
Deze unieke, volledig verzorgde reis kunnen wij u aanbieden voor
€ 650 per persoon.

Prijs is inclusief:
• vervoer per luxe touringcar
• verblijf in goede hotels op basis van volpension tot en met de lunch op 26 juni
• alle excursies inclusief entrees
• ervaren reisleiding en begeleiding door een Nederlandse en een Poolse SMA-missionaris
• reisverzekering voor inwoners van Nederland, België en Duitsland

Voor een éénpersoonskamer betaalt u een toeslag van € 150.

Het is mogelijk om in de nachten van 20 op 21 en 26 op 27 juni te overnachten in het Missiehuis in Cadier en Keer. De kosten van logies en ontbijt bedragen
€ 25,00 per persoon per nacht.

info

(043) 321 57 15
info@bedevaarten.com
www.bedevaarten.com

organisatieLimburgse Bedevaarten
locatie
plaatsPolen (Polen)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl