Vandaag is vrijdag 10 mei  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Kerk in Nood (ACN Nederland)
(Kerk in Nood)

Kerk in Nood (ACN Nederland)

Website E-mail

Kerk in Nood ondersteunt christenen over de hele wereld waar zij worden vervolgd of onderdrukt of waar zij in pastorale nood zijn.

Peperstraat 11-13
5211 KM  's-Hertogenbosch
(073) 613 08 20
info@kerkinnood.nl
www.kerkinnood.nl

Abdij van Park 5
B-3001 Leuven
016/39 50 50
info@kerkinnood.be
www.kerkinnood.be

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 26 augustus 2012    Evangelie van 2012-08-26
begintijd19:00 uur
 titelBoekpresentatie door Pieter Omtzigt
beschrijving

Zondag 26 augustus 2012 (19.00 uur), overhandigt Pieter Omtzigt (lid van de Tweede Kamer voor het CDA) het eerste exemplaar van het boek

“The slow disappearance of the Syriacs from Turkey and of the Grounds of the Mor Gabriel Monastery”

aan Aartsbisschop Mor Polycarpus Augin Aydin, patriarchale vicaris van de Syrisch-Orthodoxe kerk in Nederland.

U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn en de aartsbisschop en een aantal auteurs van het boek te ontmoeten. Plaats van bijeenkomst is de Moedergodskerk (Onze Lieve Vrouwekerk), Keizersgracht 220, Amsterdam

Over de Inhoud van het boek
Het Syrisch Orthodoxe Mor Gabriel klooster uit 397AD is één van de oudste kloosters ter wereld.  Zijn gronden worden nu onteigend door de Turkse staat. Daardoor staat het voortbestaan van dit klooster op het spel. Dit boek van politici (uit de Bondsdag, het Amerikaanse congres, het Europees parlement en de Tweede Kamer), wetenschappers en schrijvers bevat een beschrijving van het grotendeels verdwijnen van de Syrisch-Orthodoxe gemeenschap uit Turkije, van de geschiedenis en het belang van de klooster, en van de wijze waarop de Turkse staat de landerijen van het klooster onteigent. Daarmee dreigt 1600 jaar Christelijke geschiedenis te verdwijnen uit Turkije.

De behandeling van dit historisch zeer belangrijke klooster is de lakmoesproef voor godsdienstvrijheid in Turkije en heeft al geleid tot vragen en debatten in de parlementen in Duitsland, Nederland, de VS en het Europees parlement.   De patriarch van de Syrisch Orthodoxe kerk schrijft vanuit Damascus, waar de gemeenschap zwaar lijdt:

“This is an astonishing book which reveals the importance, relevance and the wider significance of Mor Gabriel Monastery, not only for the Syriac Orthodox Church of Antioch but also for the Christian Church worldwide. In it, the reader will find an invaluable tool to understand the situation and plight of the Syriac Christians, one of the most important and interesting minorities in the region of the Middle East out of which the Bible and Christianity sprang.”

Editors: Pieter Omtzigt, Markus Tozman en Andrea Tyndall
Auteurs van de hoofdstukken: William Dalrymple , prof. Martin Tamcke, Alan Hurst, prof. Herman Teule, Jens Nieper, dr. Aryo Makko, Dennis Pastoor, Soner Onder, Horst Oberkampf, Markus Tozman, dr. Renate Sommer (Lid Europees Parlement) Ingrid Fischbach (Lid Bundestag), dr. Sebastian Brock, prof. Baskin Oran, Yakup Bilge, Gus Bilirakis (Lid van het Amerikaanse Congres) Ute Granold (Lid Bundestag), dr. Naures Atto, dr. Sébastien de Courtois en dr. Pieter Omtzigt (Lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal)

info

www.kerkinnood.nl

organisatieKerk in Nood (ACN Nederland)
locatieMoedergodskerk (OLVrouwekerk), Keizersgracht 220
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl