Vandaag is zaterdag 27 april
Koningsdag
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 27 april t/m zaterdag 3 mei 2014    Evangelie van 2014-04-27
(Goddelijke Barmhartigheid / Beloken Pasen)
 titelH. Jacobusparochie naar Lourdes
beschrijving

In 1858 is Maria achttien maal verschenen aan een eenvoudig meisje Bernadette Soubirous in Lourdes. De eerste verschijning vond plaats op 11 februari 1858, de laatste in hetzelfde jaar op 16 juli. Jaarlijks komen 6 miljoen mensen naar de plek waar Maria toen verscheen. Op vele mensen heeft Lourdes een bijzondere aantrekkingskracht. Mensen die daar ooit geweest zijn hebben een sterk verlangen om daar weer naar terug te keren. Van Lourdes wordt wel beweerd dat je daar even de hemel op aarde mag voelen. Dat is een gevoel wat je niet uit kunt leggen, maar wel door mensen wordt beaamd die er ooit geweest zijn. Zowel voor zieken als gezonden is Lourdes een oase van gebed en ontmoeting. Samen bidden en zingen bij de grot, zien hoe zovele pelgrims blijheid uitstralen, lief en leed met elkaar delen. Je ervaart een gevoel van diep geluk dat niemand je ooit nog af kan nemen.

In de meivakantie 2014 (van zaterdag 26 april t/m zaterdag 3 mei) zullen we vanuit ons werkgebied op bedevaart gaan naar Lourdes. Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen mee. Met bussen wordt gereden naar Noord Frankrijk en aldaar wordt overgestapt op de T.G.V. die ons snel en comfortabel zal vervoeren naar Lourdes.

De bedevaart is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar. Kinderen, jongeren en volwassenen hebben een eigen programma, maar gedurende de vieringen en tijdens de bedevaart zelf is af en toe gelegenheid om elkaar te ontmoeten. n gezin mee zijn. De volwassenen zullen worden ondergebracht in een A-hotel. De kinderen en jongeren verblijven in goede B-hotels. Kinderen en jongeren hebben een eigen te volgen programma.

Kinderen en jongeren die intensieve zorg nodig hebben (zeer hulpbehoevend zijn) kunnen ook mee. Zij verblijven in een speciaal zorghotel, alwaar uitgebreide verzorging (ook medisch) is. De kinderen en jongeren worden gedurende de week in Lourdes begeleid door groepsleiders.

De pastorale begeleiding is in handen van pastoor Marco Conijn. We hopen voldoende subsidies binnen te krijgen, waardoor we de bedevaart tegen gereduceerde prijzen kunnen aanbieden.

Voor kinderen van 7 t/m 12 jaar zal dit ongeveer € 350 zijn.
Voor jongeren van 13 t/m 17 jaar zal dit ongeveer € 450 zijn.
Voor jongvolwassenen van 18 t/m 25 jaar ongeveer € 550.
Voor volwassenen is de prijs vastgesteld op € 869.

Genoemde bedragen zijn op basis van vol pension(ontbijt, warme middagmaaltijd en diner), bijdrage aan de heiligdommen; medische hulp tijdens de reis (er gaan artsen mee); boekings-en administratiekosten). Voor kinderen en jongeren gelden na 31 december hogere prijzen.

info

Marco Conijn
(0517) 233 288
c.m.conijn@hotmail.com

Wilfred Manning
(06) 810 566 53
info@wilfredmanning.nl

locatie
plaatsLourdes (Frankrijk)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl