Vandaag is dinsdag 14 mei
Sint Bonifatius / H. Matthias
 

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerzaterdag 27 september 2014    Evangelie van 2014-09-27
begintijd15:30 uur
 titelLezing door Désanne van Brederode
beschrijving

Over muren en sluiers

Lezing door Désanne van Brederode over spiritueel leven De bekende schrijfster en filosofe Désanne van Brederode laat zich op 27 september inspireren door de persoon van Vincentius a Paulo (1581-1660).

Vincentius was een priester die verbinding zocht tussen de noden van zijn tijd en het geloof, vaak ook heel praktisch. Zo heeft hij veel betekend voor de armenzorg in Parijs. In de katholieke kerk wordt op 27 september zijn feestdag gevierd. Van Brederode stelt de vraag wat zijn leven mensen in deze tijd te vertellen heeft. Vincentius zei zelf tegen zijn volgelingen: “Ik geef je als klooster de straat, als cel de ziekenkamers en als sluier de ingetogenheid”. Deze en andere uitspraken sluiten aan bij de zoektocht van velen naar een spiritueel leven. Ze zetten Van Brederode aan het denken en kunnen ons inspireren.

Désanne van Brederode (1970) studeerde filosofie. In 1994 debuteerde zij met de veelbesproken roman ‘Ave verum corpus’. Hierna volgden veelgeprezen romans als ‘Mensen met een hobby’ en ‘Hart in hart’ (bekroond met de Gerard Walschap literatuurprijs). In haar meest recente boek ‘De ziel onder de arm - over aandachtig leven’ breekt zij een lans voor wat zij graag ‘wankelmoed’ noemt. Van Brederode is ook bekend als columniste voor het tv programma Buitenhof.

De Vincentiuskerk aan de Jacob van Lennepkade 211 is bereikbaar met tram 1 en 17, halte Jan Pieter Heijestraat.

info

J van Gerven, ambtelijk secretaris
(020) 682 49 27
info@rkamsterdamwest.nl
www.rkamsterdamwest.nl

locatieVincentiuskerk, Jacob van Lennepkade 211
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl