Vandaag is dinsdag 14 mei
Sint Bonifatius / H. Matthias
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 29 november 2014    Evangelie van 2014-11-29
begintijd12:30 uur
 titelHouse Warming - Zoete Moeder van Den Bosch
beschrijving

De Bosschenaren en de bezoekers aan ’s-Hertogenbosch zal het niet ontgaan zijn. De Mariakapel staat in de steigers en de Zoete Moeder is tijdelijk in het Zuidertransept ondergebracht. Eind november zal de restauratie aan in- en exterieur van de Mariakapel afgerond zijn. Op zaterdag 29 november wordt de gerestaureerde kapel feestelijk in gebruik genomen door het terugbrengen van de Zoete Moeder naar haar ‘thuis’. De parochie laat dit niet onopgemerkt voorbij gaan en organiseert gedurende deze dag een manifestatie onder de naam ‘Welkom thuis’. Lichtblauwe ballonnen in de stad wijzen de weg naar de nieuwe huiskamer van Maria.

Om 12.30 uur is er een eucharistieviering die voor deze gelegenheid vooraf gegaan wordt (vanaf 12 uur) door een kinderstrijkkwartet. Direct aansluitend aan de viering wordt Maria onder de klanken van het Lied van de Zoete Moeder van haar tijdelijke woning bij het Zuiderportaal overgebracht naar de Mariakapel. Daarna is er voor bezoekers gelegenheid om een kaarsje aan te steken en een moment van rust en gebed te vinden.

Tot 16 uur zijn er volop mensen uit de parochie aanwezig in de Sint-Jan om uitleg te geven onder meer over de betekenis van Maria, maar ook over de parochiegemeenschap: wat doe je als je gelooft en hoe gebeurt dat in de grote parochie waar Den Bosch, Empel en Rosmalen toe behoren?

Rond het koepelaltaar zal tot 16.00 uur ook gelegenheid zijn voor aanbidding. Muzikale begeleiding en het opsteken van een kaarsje nodigen uit even stil te houden bij O.L. Heer. Gedurende de hele middag is er een erewacht, zowel bij Maria als bij het koepelaltaar.

Op verschillende plaatsen in de stad zal het (winkelend) publiek gewezen worden op de verhuizing van Maria en worden de mensen uitgenodigd haar te bezoeken. Voor kinderen is er ook een leuke Kerstactiviteit naast de Kerk. Voor bezoekers en voor Maria wordt het een mooie middag met een warm Welkom thuis. Een echte house warming.

info

www.mariajohannes.nl

locatieSint-Janskathedraal, Torenstraat 16
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl