Vandaag is woensdag 1 mei
Dag van de arbeid
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 12 maart 2015    Evangelie van 2015-03-12
begintijd10:00 uur
eindtijd15:30 uur
 titelMgr. Schrijnen ontmoetingsdag Sant’Egidio
beschrijving

Hilde Kieboom komt naar Roermond. De oprichtster van de Sant’Egidiobeweging in Antwerpen is dit voorjaar gastspreekster tijdens een ontmoetingsdag van de stichting Mgr. Schrijnen-Huis.

De aan het bisdom Roermond gelieerde stichting organiseert elk jaar in de Vasten en de Advent lezingen voor vrouwen. Het thema van de ontmoetingsdagen in maart luidt: ‘Vrede is de toekomst, maar wat doen wij?’

Data

  • Op donderdag 12 maart is Hilde Kieboom de hoofdspreekster.
  • Op zaterdag 14 maart is Paula Bemelmans te gast. Ook zij is bij de Sant’Egidiobeweging betrokken.

De Sant’Egidiobeweging is een wereldwijde beweging van christenen, die zich vanuit het evangelie inzetten voor de armen en de vrede. Momenteel telt de beweging zo’n 60.000 mannen en vrouwen die actief zijn in meer dan zeventig landen van alle continenten. De gemeenschap speelt geregeld een bemiddelende rol in gewapende conflicten.

“De tussenkomsten van Sant’Egidio bestaan uit een mix van vriendschap, discretie en diplomatie. Noodzakelijke eigenschappen om tot wereldvrede te kunnen komen, maar ook voor ieder persoonlijk belangrijke eigenschappen. In het klein, in onze gezinnen, op het werk en in onze vriendschappen,” zo zegt Hilde Kieboom, oprichtster van deze gemeenschap in Antwerpen. 

Tijdens de ontmoetingsdag op donderdag 12 maart vertelt zij over haar inspiratie en over wat Sant’Egidio in Antwerpen heeft bereikt en met name doet voor daklozen en de vrede. Op zaterdag 14 maart doet dat Paula Bemelmans, thuisverpleegkundige en verantwoordelijke voor het vrijwilligerswerk van het daklozenrestaurant Kamiano, dat twintig jaar geleden door Sant’Egidio werd opgestart.

Beide dagen vinden plaats in de bisdomgebouwen aan de Roermondse Swalmerstraat, beide keren van 10.00 uur tot 15.30 uur. Tijdens de dagen is er ook een gezamenlijke lunch en gebedsviering en zijn er diverse informatiestands.

Opgave
Opgave voor één van de twee dagen is mogelijk via m.rademaker@bisdom-roermond.nl of (0475) 386820. De toegang is vrij (inclusief lunch).

info

(0475) 38 68 20
m.rademaker@bisdom-roermond.nl

organisatieBisdom Roermond
locatieBisdomgebouwen, Swalmerstraat 100
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl