Vandaag is dinsdag 14 mei
Sint Bonifatius / H. Matthias
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Kinderen bidden voor Kinderen
(KBVK)

Kinderen bidden voor Kinderen

Website E-mail

Programma’s en materialen om kinderen te leren bidden voor kinderen die ziek zijn of die om andere reden gebed extra nodig hebben. Vaak in combinatie met kinderactiviteiten met kaarten maken voor deze kinderen.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 2 maart t/m zondag 31 mei 2015    Evangelie van 2015-03-02
 titelCommunicanten bidden voor Communicanten
beschrijving

Communicanten bidden voor Communicanten - aanmelden kan weer

Aan de priesters, diakens, werkgroepen Eerste H. Communie
van de parochies in het Bisdom ´s Hertogenbosch

In 2012 zijn we van start gegaan met Communicanten bidden voor Communicanten.

Het is geweldig dat afgelopen jaar maar liefst 83 communiegroepen in ons bisdom hieraan hebben meegedaan en meer dan 3000 kinderen in Nederland op deze manier in gebed met elkaar verbonden waren. Ook dit jaar worden parochies uitgenodigd om deel te nemen. De bedoeling is dat de communicanten samen een ketting van gebed vormen.

Deelname is eenvoudig
Dit vraagt geen lokale organisatie, want deelname is heel eenvoudig:
in het kader van de eerste H. Communieviering(en) een Weesgegroet bidden voor de andere communicanten in de fusieparochie, in ons bisdom, in ons land. Zo vormt dit gebed in al deze communievieringen, als kralen van één ketting, samen een rozenkrans en bidden de kinderen voor en met elkaar tot Maria. Deze activiteit van Stichting Kinderen bidden voor Kinderen wordt van harte aanbevolen door het bisdom.

Mariamedailles en felicitatiekaarten
Mail naar denbosch@kinderenbiddenvoorkinderen.nl het aantal communicanten, de adresgegevens van de parochie en de datum/data van de communieviering(en). U ontvangt dan op dit adres voor elke communicant een felicitatiekaart en een Mariamedaille. 

Waarom meedoen?

  • kinderen door gebed verbinden: we zijn immers één grote familie
  • op eenvoudige wijze kinderen bij Maria brengen
  • Maria heeft bij haar verschijningen vaak juist aan kinderen gevraagd om te bidden
  • voor alle deelnemende communicanten en gezinnen zal de Rozenkrans gebeden worden op zaterdag 13 juni (Onbevlekt hart van Maria).

Brochures van het Onze Vader en het Weesgegroet
Stichting Kinderen bidden voor Kinderen heeft een uitleg voor kinderen van deze gebeden uitgebracht. Deze kleurrijke brochures zijn voor € 0,15/stuk excl. verzendkosten te bestellen bij Uitgeverij Betsaida te Den Bosch: www.betsaida.org.  

Meer informatie vindt u op www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl . Hiervan is tevens een kaart met het Weesgegroet te downloaden, zodat kinderen al tijdens de communievoorbereiding thuis dit gebed kunnen bidden voor een ander kind uit de eigen communiegroep. Op deze website kunt u ook volgen in welke plaatsen deelgenomen wordt.

Wij hopen spoedig van uw parochie te horen!

Met vriendelijke groet,

info

info@kinderenbiddenvoorkinderen.nl  

www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl ;

tel. 073-5211956

organisatieKinderen bidden voor Kinderen
locatielandelijk
plaatsnederland
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl