Vandaag is zaterdag 27 april
Koningsdag
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 11 maart 2015    Evangelie van 2015-03-11
begintijd14:00 uur
 titelTheologencafe - Spiritualiteit van Bach
beschrijving

Op 11 maart 2015 vindt de voorjaarsbijeenkomst van het Theologencafé plaats. Inleider is Ad de Keyzer, beleidsmedewerker bij de zusters van JMJ in ’s-Hertogenbosch en wetenschappelijk medewerker aan het Titus Brandsma Instituut te Nijmegen.

Al sinds enige jaren staat de Matthäus-Passion van Bach bovenaan de lijst van klassieke muzikale meesterwerken. Bachs muziek geeft troost en kracht aan mensen die het nodig hebben. Maar zij geeft ook veel te denken! De Matthäus-Passion kun je vanuit verschillende gezichtspunten beluisteren. Een daarvan is de spiritualiteit. In de toonzetting van het lijdensverhaal van Matteüs weet Bach een geestelijke ruimte te openen waar de goddelijke en menselijke wereld elkaar raken. Bach is daarbij geholpen door de teksten die de Duitse dichter Picander hem aanreikte. Wij willen de spirituele ruimte van Bachs Matthäus-Passion binnengaan en ons laten raken door wat tekst en muziek ons te zeggen hebben, aan de hand van verschillende fragmenten.

Gelet op de thematiek van de bijeenkomst zijn naast de pastorale beroepskrachten ook leden van liturgische werkgroepen van harte welkom.

Aanvang van de bijeenkomst is 14.00 uur en plaats van samenkomst is Church of Our Saviour (atrium), Koningin Marialaan 2, Den Haag (10 minuten lopen van station Den Haag Centraal).

Al bijna 20 jaar zijn er in het bisdom Rotterdam bijeenkomsten van het theologencafé. De onderwerpen sluiten aan bij de dagelijkse pastorale praktijk.

info

pastoraledienstverlening@bisdomrotterdam.nl

organisatieBisdom Rotterdam
locatieAtrium van de Church of Our Saviour, Koningin Marialaan 2
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl