Vandaag is zondag 12 mei
Moederdag / Sint Pancratius
 

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzaterdag 7 maart 2015    Evangelie van 2015-03-07
begintijd15:00 uur
eindtijd16:15 uur
 titelPaas-epos door Stephen Boonzaaijer
beschrijving

Een voordracht afgewisseld met muziekfragmenten op zaterdag 7 maart 2015 van 15.00 – 16.15 uur in de Kloosterkerk van de Minderbroeders, Kloosterstraat 6 te Megen.

Vrijwillige bijdrage na afloop.

‘Pasen is een groots gebeuren. Twee werelden komen bij elkaar: leven en dood, liefde en afwijzing, neergang en opstanding, Godverlatenheid en een nieuwe Geest, uiterlijkheid en innerlijkheid, een donker buiten en een verlicht binnen.

Stephen Boonzaaijer, mysticus, dichter en filosoof, heeft daar een epos over geschreven: het Paasepos. Als dichter kruipt hij in de huid van Maria van Magdala, Petrus, Judas en een buitenstaander. Zij weigeren te leven in een wereld zonder Jezus.

Het wonder van Pasen geeft de leerlingen de kracht de fakkel van hun Leermeester over te nemen en de wereld in te dragen. Zij ervaren de levende aanwezigheid van Rabbi Jezus binnen henzelf. Dat is Pasen.

info
locatieKloosterkerk van de Minderbroeders, Kloosterstraat 6
plaatsMegen (Noord-Brabant)
postcode53
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl