Vandaag is vrijdag 26 april  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 4 april 2015    Evangelie van 2015-04-04
(Paaszaterdag / Heilige Isidorus)
begintijd23:00 uur
 titelPaaswake met mgr. Van den Hende
beschrijving

De Paasnachtwake is in de avond om 23.00 uur. Deze Viering begint in de duisternis en de stilte waarmee we op Goede-Vrijdagavond de kerk verlaten hebben.

Achterin de kerk wordt door onze bisschop Mgr. J.H.J. van den Hende het Paasvuur ontstoken. De Paaskaars wordt daaraan ontstoken en naar voren gedragen terwijl gezongen wordt: ‘Lumen Christi’, Licht van Christus. Iedere aanwezige ontsteekt het licht aan de Paaskaars.

Daarna wordt de Paasjubelzang gezongen en luisteren we naar de lezingen uit de Heilige Schrift.

Als het ‘Gloria’ is gezongen en de klokken zijn geluid als teken van de Verrijzenis en het ‘Alleluja’ weer heeft geklonken, wordt het Doopwater gewijd waarin de volwassenen worden gedoopt. Ook zullen een paar mensen het Heilig Sacrament van het Vormsel ontvangen. Zij hebben allen de cursus gevolgd zoals die door het pastoraal team van onze parochiefederatie wordt aangeboden. Een aantal van hen zal op later datum het Heilig Sacrament van het Huwelijk ontvangen.

Daarna hernieuwen wij allen onze Doopbeloften en vieren we samen de Heilige Eucharistie van Pasen. De Paaswake is altijd een mooie plechtigheid en brengt ons bij de kern van ons Christelijk Geloof: De Verrijzenis van Christus en het Doopsel waarin wij allen zijn herboren. De sfeer is geheel anders dan tijdens de Kerstnacht. Met Kerstmis is het een echt groots gebeuren met veel mensen, een echt ‘volksfeest’ om het zomaar te zeggen. De Paaswake is veel ingetogener. Misschien als liturgie moeilijker te begrijpen, maar zeer de moeite waard om mee te maken en zo het Hoogfeest van Pasen te vieren en ons eigen Doopsel te gedenken.

Na de Viering is er gelegenheid om koffie te drinken in de zaal van de kerk.

info

www.kathedraalrotterdam.nl

organisatieBisdom Rotterdam
locatieHH. Laurentius en Elisabeth, Mathenesserlaan 305
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl