Vandaag is vrijdag 26 april  

categorie categorie Reis
reis
Bisdom Groningen-Leeuwarden
(B Groningen)

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Website E-mail

Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG  Groningen

(050) 40 65 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 18 juli t/m dinsdag 2 augustus 2016    Evangelie van 2016-07-18
 titelWJD-reis Bisdom Groningen-Leeuwarden lang
beschrijving

Het Bisdom Groningen-Leeuwarden biedt twee reizen aan naar de Wereldjongerendagen in Krakau: een lange en een korte reis. De lange reis duurt van maandag 18 juli t/m dinsdag 2 augustus en de korte reis van 22 juli t/m 2 augustus.

Zowel de korte als lange reis worden aangeboden in samenwerking met de VNB in Den Bosch. De lange reis is mede uitgewerkt door het Rafaël jongerenpastoraat in NW Friesland.

Ben jij op de dag van vertrek 16 jaar of ouder maar jonger dan 30? Dan nodigen we je van harte uit om mee te gaan!

Reisprogramma lange reis
(15 overnachtingen)
Op maandag 18 juli vertrekken we met een bus vol jongeren vanuit de Maria Geboorte-kerk in Dronryp richting Słubice, waar we overnachten. De tweede dag bezoeken we eerst het 33 meter hoge beeld van Christus Koning in Świebodzin.

Daarna reizen we naar de eeuwenoude stad Poznań. We overnachten in Licheń Stary, een belangrijke bedevaartsplek. Op de vierde dag rijden we door naar Częstochowa. Deze stad herbergt de belangrijkste bedevaartsplek van de Polen. Hier verblijven we twee dagen en vervolgen onze weg richting Krakau. We maken een uitgebreide stop bij het concentratiekamp van Auschwitz, een zeer indrukwekkende ervaring.

Vanaf zaterdag 23 juli verblijven we in het centrum van Krakau. We maken nog enkele excursies, ondermeer naar de zoutmijnen.

Uiteraard nemen we deel aan het aangeboden festivalprogramma, samen met honderdduizenden andere jongeren. Na een week van hoogtepunten, vertrekken we maandagmiddag naar Dresden voor een laatste overnachting. In de loop van dinsdag 2 augustus zijn we weer thuis.

info

Pastoor Marco Conijn
(0517) 233 288
c.m.conijn@hotmail.com
www.bisdomgroningenleeuwarden.nl

organisatieBisdom Groningen-Leeuwarden
locatie
plaatsKrakau (Polen)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl