Vandaag is vrijdag 26 april  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneermaandag 25 mei 2015    Evangelie van 2015-05-25
(2e Pinksterdag / Sint Urbanus)
begintijd15:00 uur
 titelVesperviering Maria Hertogin van Drenthe
beschrijving

Ook in 2015 wordt in Emmer Compascuum weer een vesper gevierd ter ere van Maria ‘Hertogin van Drenthe’. Na een rondgang door de tuin, naar de kapel van de Hertogin van Drenthe, wordt de vesper besloten met gebed en het zingen van het lied “O, Hertogin van Drenthe”.

De Mariavesperviering wordt gehouden op Tweede Pinksterdag, maandag 25 mei om 15.00 uur, in de kerk van de St Willehadus parochie, Hoofdkanaal Oostzijde 82, te Emmer Compascuum.

Voorganger in deze vesperviering is pastor Okonek uit Hoogeveen. Aansluitend is er gelegenheid om even bij te praten bij een kopje koffie of glaasje fris in het parochiehuis. U bent van harte welkom!

De kapel van Maria, Hertogin van Drenthe is gebouwd naar voorbeeld van de beeltenis van Maria in het wapen van Drenthe. Met de bouw werd begonnen in 1950 als vervulling van de belofte, dat vierentwintig jongens uit Emmer Compascuum, die hun dienstplicht in Indonesië moesten vervullen, weer behouden thuis zouden komen. In 1951 werd de kapel ingezegend en in de jaren daarna ontstond de traditie om ieder jaar een processie te houden naar de Mariakapel. Nadat de processie enige jaren in onbruik was geraakt is de traditie eind jaren tachtig in ere hersteld. Sindsdien mag de bedevaart naar de Maria, Hertogin van Drenthe zich verheugen in een steeds groeiende belangstelling.

info

www.mariahertoginvandrenthe.nl
www.bisdomgroningenleeuwarden.nl

locatieKerk van de St Willehadus parochie, Hoofdkanaal OZ 82
plaatsEmmer Compascuum (Drenthe)
postcode78
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl