Vandaag is vrijdag 26 april  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzondag 24 mei 2015    Evangelie van 2015-05-24
(1e Pinksterdag)
begintijd12:00 uur
 titelOecumenische Pinksterviering
beschrijving

“binnen-ste buiten”

De Grote Kerk aan het Kerkplein wordt grondig gerenoveerd (en dat is op 24 mei nog niet achter de rug). Tòch zal tijdens ‘Jazz in Duketown’ een oecumenische pinksterviering ons opnieuw ‘jazzy’ begeesteren. We gaan gewoon naar buiten. Er staat een podium met de neus naar de kerk. Veel zitplaatsen op de kerktrappen, er worden stoelen aangesleept. En staplaatsen: plenty natuurlijk. Het mooie is dit keer: wie langs drentelt, kan meteen aansluiten.

Ook muzikaal wordt het weer een feestelijk viering door (net als verleden jaar) de medewerking van internationale topartiesten: jazzpianist Gé Bijvoet, saxofonist Ad Colen, zangeres Annemarie Maas en bassist Jasper Somsen.

De viering is dus op Eerste Pinksterdag, zondag 24 mei om 12.00 uur. De voorgangers zijn Peter van Helden en Rob van Oosten.

De jazzviering vindt plaats onder verantwoordelijkheid van het Beraad van Kerken, in samenwerking met de Protestantse Gemeente ’s-Hertogenbosch en de stichting Jazz in Duketown.

Het Pinksterverhaal blijft intrigeren. Omstanders dachten dat de volgelingen van Jezus ‘uit hun dak‘ gingen. Als mensen enthousiast worden, is elke grens kunstmatig. Net als bij muziek.

Verschillen tussen mensen blijken dan geen blokkades meer, omdat men elkaar wil verstaan. Dat is oecumene, de eenheid van alle mensen. We gaan ons met pinksteren te BUITEN aan inspiratie van BINNEN. “binnen-ste buiten” dus!

info

beraadvankerkendenbosch@gmail.com
www.beraadvankerkendenbosch.nl

locatieGrote Kerk, Kerkstraat 20
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl