Vandaag is maandag 13 mei
Sint Servatius
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzondag 2 augustus 2015    Evangelie van 2015-08-02
begintijd11:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelOpenstelling van fruitdoolhof en boomgaard
beschrijving

Het is ons een genoegen u uit te kunnen nodigen voor de open fruitdoolhof en krozenboomgaard op zondag 2 augustus van 11.00 - 17.00 uur.

De locatie is te Boven-Leeuwen: Wilgenstraat 6-8 (6657 AL).

De toegang is deze middag gratis en wat zo van de struiken of bomen wordt gegeten, is deze middag ook gratis.

Fruitdoolhof
Waar acht jaar geleden een kaal stuk wei in een boomgaard was, is inmiddels een volwassen fruitdoolhof gegroeid. In het doolhof van zo’n driehonderd vierkante meter bevindt zich een ruim aanbod aan snoepgoed uit moedertje natuur. Al het fruit is onbespoten, dus het is een ideale gelegenheid voor jong en oud om al proevend kennis te maken met een grote variëteit aan fruitsoorten.

De boomgaard biedt behalve de fruitdoolhof nog meer fruitige attracties. Er staan ruim 150 variëteiten van appels, peren, pruimen en krozen.

De meeste bomen zijn jonger dan 20 jaar maar enkele perenbomen zijn restanten uit de oude boomgaard. Vermeldenswaard is dat een van deze perenbomen, een Noord-Hollandse Suikerpeer van ruim 130 jaar oud, jaarlijks gemiddeld zo’n 500 kg fruit levert.

Krozenboomgaard
De Boven-Leeuwense ‘krozenbogerd’ is de enige in Nederland. De kroos (Prunus cerasifera) is een in de vergetelheid geraakte fruitsoort uit de familie van abrikoos, pruim en mirabel. Er staan nog een zestal oude moederbomen van ruim 80 jaar oud waarvan veel zaailingen in de boomgaard zijn opgenomen.

Met vriendelijke groeten,

Familie Banken

info

Thijs Banken
(0487) 591 998

locatieWilgenstraat 6-8
plaatsBoven-Leeuwen (Gelderland)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl