Vandaag is zaterdag 27 april
Koningsdag
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 5 juli 2015    Evangelie van 2015-07-05
begintijd14:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelInfobijeenkomst WJD-reis Bisdom Roermond
beschrijving

Heb je interesse in deelname aan een reis naar de Wereldjongerendagen, volgend jaar zomer in Polen, vanuit Limburg? De jongerenafdeling van het bisdom nodigt geïnteresseerde jongeren tussen 16 en 30 jaar uit voor een informatiebijeenkomst op zondag 5 juli in Roermond.

Bisdom Roermond organiseert volgend jaar juli een reis naar de Wereldjongerendagen, die dan in Polen plaatsvinden. Dit is een tweejaarlijks evenement waar duizenden jongeren vanuit de hele wereld aan deelnemen en waar ook paus Francicsus bij aanwezig zal zijn. Een ontmoeting die laat zien dat jongeren niet alleen staan in hun geloof en dat er meer is in het leven dan alleen uitgaan en computeren.

Tijdens de reis staan geloofsverdieping, gemeenschapsvorming en diaconie centraal. Dit alles rond het thema: ‘Zalig de barmhartigen, want zij zullen barmhartigheid ondervinden’. Maar tijdens de reis zal ook ruimte zijn voor ontspanning en bezichtiging van Polen en de buurlanden.

Aan de reis gaat een periode van voorbereiding vooraf, waarbij dezelfde onderdelen centraal staan. In dit voortraject kunnen deelnemers kennis maken met allerlei diaconale projecten in het bisdom. Daarbij valt te denken aan activteiten voor zieken en ouderen, voor jeugd en daklozen, voor verslaafden en ex-gevangenen of voor asielzoekers. Allemaal groepen waarover paus Franciscus regelmatig spreekt.

Op zondag 5 juli is er van 14.00 uur tot 17.00 uur een samenkomst voor geïnteresseerde jongeren over de reisplannen en de diaconale activiteiten. Er is ook voldoende tijd voor ontmoeting. Deelname is geheel vrijblijvend en opgave vooraf is niet nodig. De samenkomst vindt plaats in de bisdomgebouwen, Swalmerstraat 100, te Roermond.

info

george.doelle@gmail.com
www.wjd2016.nl

organisatieBisdom Roermond
locatieBisdomgebouwen, Swalmerstraat 100
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl