Vandaag is dinsdag 7 mei  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 6 september 2015    Evangelie van 2015-09-06
begintijd10:30 uur
eindtijd13:00 uur
 titelJubileum St. Augustinuskerk Utrecht 175 jaar
beschrijving

Op 10 september 2015 is het 175 jaar geleden dat de St. Augustinuskerk aan de Oudegracht 69 in Utrecht (Salvatorparochie) werd geconsacreerd. Dit wordt op zondag 6 september gevierd tijdens een plechtige Hoogmis met als hoofdcelebrant mgr. Woorts. Alle geestelijken die ooit pastoor zijn geweest in de Salvatorparochie of haar voorgangers, zijn uitgenodigd om te concelebreren.

De bouw van de St. Augustinuskerk (een Waterstaatskerk naar een ontwerp van de architect Karel Georg Zocher) startte in 1839. Op 10 september 1840, feest van St. Nicolaas van Tolentijn, werd de kerk geconsacreerd door mgr. Cornelis Baron van Wijkerslooth.

De viering op 6 september is samen met de parochianen en bezoekers van de Engelstalige Mis. “Mensen zijn van harte uitgenodigd om dit met ons mee te vieren en om na de H. Mis tijdens de receptie mee te genieten van een hapje en een drankje,” aldus Jan Zwart, vicevoorzitter van de Salvatorparochie.

info

www.deaugustinus.com/deaugustinus

locatieSt. Augustinuskerk, Oudegracht 69
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl