Vandaag is vrijdag 26 april  

categorie categorie Cultuur
cultuur
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 28 november 2015    Evangelie van 2015-11-28
begintijd10:00 uur
 titelOntmoetingsdag - tentoonstelling Rome
beschrijving

Het Bisdom Haarlem-Amsterdam organiseert i.s.m. De Nieuwe Kerk in Amsterdam vanwege de bijzondere tentoon­stel­ling “Rome. De droom van keizer Constantijn” een speciale arrange­ments- en ontmoe­tings­dag op zaterdag 28 november 2015.

Die dag kunt u voor de speciale prijs van € 8,00 (50% korting op de standaard toegangs­prijs) naar binnen; kinderen jonger dan 11 jaar zijn gratis. Museum­kaarten zijn niet van toepassing op dit arrangement.

Abt Gerard Mathijsen OSB (van de Adelbertus­abdij, Egmond) en Zr. Elvira Maria de Wit (provinciaal van de Karmelie­tessen van het Goddelijk Hart van Jezus, Vogelen­zang) geven om 10.00, 11.00, 12.00, 13.00 en 14.00 uur een lezing (van ongeveer 20 minuten). De lezing wordt gehouden in de Eggertzaal (boven ’t Nieuwe Kafé). Voor iedere lezing zijn 100 plaatsen beschikbaar. Aansluitend bezoekt u (met een audiotour) de tentoon­stelling.

In de ontmoeting van het christendom met de onbekende wereld troffen christenen altijd mensen die gelovig, religieus waren. Of het nu Paulus was in Athene, of christenen in Rome ten tijde van keizer Constantijn, of op de grote ontdekkings­reizen naar Latijns-Amerika, Afrika of Azië. Maar in onze Nederlandse samen­leving van nu, vandaag 2015, ontmoeten we mensen die totaal geen geloof hebben en niet zijn aange­sloten bij een religie. Hoe kun je als gelovig mens - als christen in 2015 - gelovig leven en je geloof uiten in een religieus­pluri­forme en religieus­arme samenleving als de onze?

Hoe kun je als gelovige, als katholiek christen, overeind blijven in je gezin of familie- en vrienden­kring, op school, het werk en bij de sport­vereniging? Abt Mathijsen en Zr. De Wit zullen hierover getuigen en spreken.

Deelnemen

  1. Aanmelden uitsluitend via sales@nieuwekerk.nl
    Aanmelden mogelijk t/m 31 oktober 2015
  2. Vermeld:
    • “Bijeenkomst bisdom Haarlem-Amsterdam(28 november)”
    • uw voor- en achternaam
    • het aantal personen
  3. U ontvangt rond 15 november 2015 een bevestigings­email met het tijdstip van de lezing (aansluitend kunt u de tentoon­stelling bezoeken); over het toegewezen tijdstip kan niet worden gecorre­spondeerd.
  4. U toont de bevestigingsemail bij de kassa.

info

www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl
www.nieuwekerk.nl/nl/#/nl/tentoonstellingen/rome/index.htm?m=160214

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatieNieuwe Kerk, Dam
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl