Vandaag is dinsdag 7 mei  

categorie categorie Cultuur
cultuur
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 28 november 2015    Evangelie van 2015-11-28
begintijd14:00 uur
eindtijd16:30 uur
 titelOpen Orgeldag kathedraal Roermond
beschrijving

De restauratie van het historische orgel in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond is vorig jaar september begonnen. Op zaterdag 28 november is er tussen 14.00 en 16.30 uur gelegenheid om een indruk te krijgen van de voortgang van het werk. 

Na de demontage van het binnenwerk zijn alle opnieuw te gebruiken onderdelen geïnventariseerd en in tekening gebracht. Als onderdeel van de eerste fase die nu is afgerond, werd ook de wand achter het orgel geplaatst. Inmiddels is een begin gemaakt met de tweede fase. De nieuwe draagconstructie voor het instrument is begin deze maand in de orgelkas ingebouwd. Daarnaast wordt druk gewerkt aan de diverse nieuwe onderdelen voor het bovenwerk.

Tijdens de Open Orgeldag krijgen bezoekers niet alleen een indruk van de vorderingen op locatie, maar is er ook een presentatie met foto’s en tekeningen van de onderdelen te zien, die op dit moment bij de orgelmaker in bewerking zijn. Verder is er een 3D-impressie van de opbouw van het binnenwerk. Zowel projectleider Jac Wijnands van de renovatie als orgeldeskundigen en medewerkers van de orgelmaker zijn aanwezig om tekst en uitleg te geven.

info

www.bisdom-roermond.nl

organisatieBisdom Roermond
locatieSint-Christoffelkathedraal, Grote Kerkstraat 29
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl