Vandaag is zaterdag 27 april
Koningsdag
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Limburgse Bedevaarten

Limburgse Bedevaarten

Website E-mail

Stichting Organisatie
Limburgse Bedevaarten

Raadhuisplein 1
6226 GN Maastricht

T 043 - 321 57 15
F 043 - 321 48 23

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 6 t/m woensdag 14 september 2016    Evangelie van 2016-09-06
 titelMet de Slevrouwe naar Lourdes
beschrijving

De parochie van de Basiliek Sterre der Zee te Maastricht organiseert dit jaar weer een bedevaart naar Lourdes. Na de succesvolle reis in september 2014 kregen wij van vele kanten de vraag of dit nog eens kon worden over gedaan. En daar kun je natuurlijk alleen maar blij mee zijn!

Bedoeling is dat wij (en dat betekent: iedereen die zich bij de Slevrouwe betrokken voelt) van dinsdag 6 september tot en met woensdag 14 september 2016 een negendaagse busreis door Frankrijk maken naar Lourdes. Dit plaatsje in Zuid Frankrijk werd wereldberoemd toen daar ruim 150 jaar geleden ‘een mooie dame’ verscheen aan de kleine Bernadette de Soubirous. Sindsdien bezoeken jaarlijks vele miljoenen mensen het plaatsje aan de voet van de Pyreneeën. Om te bidden bij de grot van de verschijningen, om een kaarsje op te steken of om stil te zijn bij Maria of Bernadette.

Dinsdag 6 september vertrekken wij vanuit Maastricht en rijden via Amiens (waar wij de schitterende kathedraal bezoeken) naar Orleans, waar wij overnachten.
De volgende dag rijden wij via Saintes, waar wij even stoppen voor een korte bezichtiging en de lunch, naar Lourdes.

In Lourdes verblijven wij in het goede, centraal gelegen hotel Paradis. ’s Avonds na het diner vieren wij samen met de Nederlandse pelgrims de openingsviering.

Van donderdag tot en met zondag zijn wij in Lourdes. Wij kunnen deelnemen aan o.a. de lichtprocessie, de internationale Hoogmis in de indrukwekkende Pie X-basiliek, de sacramentsprocessie, de Nederlandstalige H. Mis aan de grot, de Kruisweg en de andere vieringen. Ook is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een excursie naar de Pyreneeën (Tourmalet, Gavarnie, Pont d’Espagne). Het Nederlandstalig programma in Lourdes wordt georganiseerd door de Stichting Organisatie Limburgse Bedevaarten.

Na onze dagen in Lourdes rijden we op maandag 12 september naar Nevers, naar het klooster waar Bernadette na haar verschijningen in Lourdes gewoond heeft en nu ligt opgebaard. Hier vieren we de H. Mis en gebruiken we het diner.
De volgende dag brengen wij een bezoek aan het gezellige plaatsje Vézelay met de mooie basiliek Saint-Marie Madeleine. Vervolgens vertrekken we naar Beaune waar we het oorspronkelijke armenhospitaal, Hôtel-Dieu, bezoeken.
Na de overnachting in Beaune rijden we naar Nancy met zijn indrukwekkende place Stanislas. Hier hebben we samen onze afscheidslunch, waarna we terug rijden naar Nederland.

De kosten voor deze geheel verzorgde reis, georganiseerd door de OLB, bedragen € 820 p.p. (toeslag éénpersoonskamer € 220). Inbegrepen zijn de busreis, alle overnachtingen in goede hotels en alle maaltijden.

Voor mensen die tegen een busreis opzien, of voor wie een busreis gewoon niet mogelijk is, en toch graag met ons mee willen, kunnen we een vliegreis vanaf Beek regelen. Vertrek is op woensdag 7 september en terug op maandag 12 september. Zij sluiten in Lourdes bij ons aan. De kosten van deze volledig verzorgde vliegreis incl. overnachtingen in Hotel Paradis en alle maaltijden, bedragen € 830 (toeslag éénpersoonskamer € 160).

Infoavond
Op dinsdagavond 23 februari a.s. gaan wij u uitgebreid informeren over de bedevaart en de reis er naar toe. Met films, foto’s en een presentatie proberen wij u enthousiast te krijgen om mee te gaan. Verder ontvangt u dan ook de reisbrochure en de inschrijvingspapieren. Vanaf 19:30 uur bent u welkom in de parochiezaal (ingang Stokstraat 46a).

info

Maurice Verhey
mtjmverhey@ziggo.nl
www.sterre-der-zee.nl

organisatieLimburgse Bedevaarten
locatie
plaatsLourdes (Frankrijk)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl