Vandaag is vrijdag 26 april  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneervrijdag 27 t/m zondag 29 mei 2016    Evangelie van 2016-05-27
 titelInternationale ontmoeting voor diakens
beschrijving

Diakens van over de hele wereld en hun gezinnen zijn uitgenodigd om in het kader van het Heilig Jaar van de Barmhartigheid naar Rome te pelgrimeren voor een grote internationale bijeenkomst. Deze ontmoeting vindt plaats van vrijdag 27 mei tot zondag 29 mei.

De deelnemende diakens krijgen onder meer de gelegenheid tot uitwisseling, discussie en gebed om zo de rol van de diaken als ‘verstrekker’ van caritas beter te begrijpen. Ook is er bijvoorbeeld tijd voor individuele bezoeken aan de aan H. Laurentius (diaken-martelaar uit de derde eeuw) toegewijde kerken in Rome. Zondagochtend wordt de pelgrimage afgesloten met een H. Mis voor de diakens en hun gezinnen op het St. Pietersplein, met als hoofdcelebrant paus Franciscus.

Aanmelding voor deze internationale ontmoeting is mogelijk tot 31 maart.

info

www.im.va/content/gdm/en/news/evidenza/2016-01-27-diaconi.html

locatie
plaatsRome (Italië)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl