Vandaag is vrijdag 26 april  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 28 mei 2016    Evangelie van 2016-05-28
begintijd10:30 uur
eindtijd15:00 uur
 titelBavodag 2016 Bisdom Haarlem-Amsterdam
beschrijving

JE KOMT ALS GEROEPEN!

Dat is het thema dat de werkgroep dit jaar heeft gekozen voor de Bavodag, een speciale dag voor vormelingen uit ons bisdom. Het thema heeft alles te maken met de vraag waar jongeren momenteel mee bezig zijn. Allereerst met zichzelf : “JE, komt als geroepen” , Wie ben ik, waar sta ik, wat stel ik voor, wat wil ik, wat kan ik… ?

Stuk voor stuk zijn ze bezig de grenzen te verkennen, de grenzen van zichzelf en van de ander; de ouders, broers en zussen, de grenzen van school, leraren en leerlingen.

Geroepen worden…  Ze worden geroepen door hun ouders, door vrienden, vriendinnen. Soms tot de orde geroepen, dan weer voor een opdracht. Maar ze zullen ook zo af en toe horen dat ze ‘als geroepen’ komen, wanneer ze uit eigen beweging hulp bieden, er zomaar voor iemand zijn. Wat of wie leidt hen daartoe ?

In de kerk noemen we die kracht; Heilige Geest, ook wel goede kracht, heel makende kracht, gaaf makend, herstellende kracht. God is die kracht en daarom noemen we hem Heilige Geest. In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest ben je gedoopt en met het vormsel willen we de jongeren vertrouwd maken met de kracht van die geest, met het verhaal van Jezus Christus die vol was van die geest…  dat is iets wat in deze periode in menig parochie gebeurd en waar veel vrijwilligers, vanuit diezelfde goede geest, Heilige Geest, aan meewerken.

Het thema: “Je komt als geroepen” wordt dit jaar uitgewerkt in de ontmoetingen met mensen die op een bijzondere manier in het leven staan, een bijzondere ‘roeping’ hebben ontdekt.  We werken het thema uit door middel van theater waar de jongeren actief in zullen worden betrokken en dit jaar zullen er ook tussen hemel en aarde, in het gewelf van de kathedraal bijzondere ontmoetingen zijn met mensen die ver voor ons geleefd hebben en vertellen van hun ‘sta in het leven’, hun ‘roeping’.

Kortom, allerlei ingrediënten voor een topdag in de hoofdkerk van ons bisdom.

De dag begint om 10.30 uur met zoals altijd een indrukwekkende opening, om 14.00 uur is de slotviering. De kerk gaat om 10.00 uur open.

info

bavodaghaarlem@gmail.com

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatieKathedrale Basiliek van Sint Bavo, Leidsevaart 146
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl