Vandaag is dinsdag 14 mei
Sint Bonifatius / H. Matthias
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzondag 8 mei 2016    Evangelie van 2016-05-08
(Moederdag)
begintijd14:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelGewelventocht Kathedrale Basiliek St. Bavo
beschrijving

Zondag 8 mei van 14.00 uur tot 15.30 uur kunt u weer een toch maken langs de gewelven van de Kathedrale Basiliek van Sint Bavo te Haarlem.

De rondleiding zal onder andere aandacht schenken aan de recent voltooide restauratie van de kathedraal; men kan nu van dichtbij het mooie resultaat bewonderen. De gewelventocht is een spannende tocht door de kerk, over krakende plankieren, door donkere spelonken en langs prachtige wenteltrappen en brengt de bezoeker op verborgen plekken in deze prachtige kathedraal. De overgangen van kleine gangen naar verbluffende uitzichten zijn spectaculair. Als de bezoeker uiteindelijk ook na vele treden bij de grote klokken in een van de torens is aangekomen, kan er genoten worden van een fantastisch uitzicht over Haarlem en verre omstreken.

Tijdens de gewelventocht zullen enthousiaste gidsen U vergezellen op een ontdekkingsreis langs 118 jaar Haarlemse historie, kerkelijke bouwkunst en christelijke symboliek.

Details

  • Kaartverkoop vanaf 13.30 uur in de kerk
  • De gewelventochten beginnen om 14.00 uur
  • De laatste beklimming start om 15.30 uur
  • De tijdsduur van de tocht is anderhalf uur
  • De entreeprijs bedraagt € 5 per persoon
  • Tussen 12 en 16 jaar onder begeleiding

NB: Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Kaartverkoop alleen in de kerk vanaf 13.30 uur en zolang er nog voldoende plaatsen zijn die dag.

info

www.rkbavo.nl

locatieKathedrale Basiliek van Sint Bavo, Leidsevaart 146
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl